Биологът на Американската диабетна асоциация д-р Колийн Кътклиф казва, че

...
Биологът на Американската диабетна асоциация д-р Колийн Кътклиф казва, че
Коментари Харесай

Топ 5 на храните, които предотвратяват диабета и гарантират здрав корем

Биологът на Американската диабетна асоциация доктор Колийн Кътклиф споделя, че микробиомът на червата може да играе значима роля в предварителната защита на диабета. За да се усъвършенства здравето на този орган, е належащо в диетата да се включат храни с високо наличие на фибри, споделя тя.

Храните с високо наличие на разтворими фибри са най-хубавият избор за здравето на червата, съгласно учения.

Специалистът изясни, че такива храни оказват помощ за възстановяване на три значими аспекта: чревната функционалност, усвояването на захарта, защото забавянето на този развой води до понижаване на скоковете на кръвната захар след хранене и храненето на бактерия, известна като Akkermansia muciniphila, един от вариантите на чревния микробиом. По-специално, Кътклиф поучава да се включат ябълки, ечемик, моркови, овесени ядки и грах в менюто.

По-рано диетологът Мелиса Рифкин изясни, че изгодите от фибрите са свързани основно със способността им да усъвършенстват храносмилането и да ви държат сити с течение на времето. Разтворимите фибри, намиращи се в овеса, боба и някои плодове, в това число ябълки, също служат като пребиотик.
Подходяща физическа интензивност и внимание към храненето оказват помощ за крепко сърце при диабет вид 2
Захарният диабет е хронично заболяване, което може да докара след себе си редица затруднения, а най-често срещаните измежду тях са свързани...
Прочети повече
За да отбраните здравето на червата си, значимо е да спазвате няколко елементарни правила. По-специално, специалистите поучават да не се яде бързо и да се изключат някои храни от менюто.

Червата играят значима роля за психологичното здраве и въодушевление. Освен това, точно в червата се намират 70-80% от имунните кафези на тялото. Специалистите обясниха кои ежедневни привички нарушават действието на този орган, а точно:

Бързо хранене

Ако дъвчете храната бързо, храносмилателната система няма да може да отдели ензимите, нужни за разграждането ѝ. Това значи, че след хранене ще имате отичане на корема, киселини, диария, киселинен рефлукс, смутен корем, газове, гадене и други

Твърде доста сладкиши
Полезни храни за закуска за диабетици
Здравословният банкет на храна за диабетиците е доста значимо за положителният баланс на захарта в кръвта и положителното здраве. Всички ние сме свикн...
Прочети повече
Яденето на прекалено много добавена захар може да навреди на червата, защото въздейства отрицателно на микробиома. В резултат на това, може да възникне хронично инфектиране, което ще отслаби лигавицата на органа, прибавят лекари. Най-лесният метод да намалите захарта в диетата си е да започнете с дребни промени. Например, вместо да ядете две бисквитки, изяжте една. Или още по-добре, заменете бисквитките с естествени плодове, които хранят потребните бактерии в червата.

Малко зеленчуци

Зеленчуците съдържат диетични фибри, които подтикват растежа на потребните бактерии и укрепват лигавицата на червата. Кръстоцветните зеленчуци като броколи и зеле са изключително потребни.

Постоянни бързи хапки

Всеки от нас хапва лека закуска понякога, стоешком покрай хладилника или в придвижване. Този табиет обаче води до преяждане и стрес, което може да аргументи храносмилателни проблеми, допълват диетолозите. Те обясниха, че в този случай тялото минава в режим " битка или бягство ", който " изключва " храносмилателния развой, с цел да даде приоритет на битката със напрежението. В резултат на това, храната остава в червата по-дълго, а бактериите се хранят с нея през целия ден, ферментирайки я и причинявайки инфектиране.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР