Биографичната книга „Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте крачки към

...
Биографичната книга „Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте крачки към
Коментари Харесай

Йорданка Благоева представя в Монтана биографичната си книга

Биографичната книга „ Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте крачки към върха” ще бъде показана в Монтана на 17 януари. Събитието ще стартира в 17:30 часа в Младежкия дом. Официалната премиера тук ще се състои незабавно след тази в София и единствено два дни преди рождения ден на първата българска международната рекордьорка по лека атлетика. Заедно с нея ще бъдат авторката на документалния алманах Юлия Пискулийска и издателят Митко Димитров от издателство „ ТАНГРА ТанНакРа”.
„ Босоногата кралица” е роман за обаятелната персона, за нейната воля да върви напред, за топлото й сърце и непоклатима добродетелност, за спортните победи и постоянно търсещ дух. Повествованието стартира от детството й в село Горно Церовене, минава през гимназията в Монтана и Спортната академия, многочислените надпревари, международния връх в Загреб през 1972 година, олимпиадите в Мюнхен и Монреал, достиженията й в областта на спортната аеробика. То вкарва читателя в дома на спортистката, показва фамилията, приятелите, феновете й.
Книгата е с впечатляващо полиграфско качество. Тя е богато илюстрираната със фотоси от персоналния списък на популярната ни землячка. Неразделна част от обемния алманах е копие на филма„ Отвъд скока”, отдаден на Йорданка Благоева.
Самата Йорданка Благоева споделя: „ Ще ми се повече младежи да се допрян до тази книга и до живота ми. Аз потеглих от един дребен град в Северозападна България и съумях да покоря върхове. Благодарна съм, че през целия си живот съм срещала положителни и стойностни хора, които ми помогнаха да стигна до там.”
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР