Биографът на Роналд Рейгън Крейг Шърли прогнозира, че нещата за

...
Биографът на Роналд Рейгън Крейг Шърли прогнозира, че нещата за
Коментари Харесай

Биографът на Роналд Рейгън: Предстои тежка година за Байдън

Биографът на Роналд Рейгън Крейг Шърли предвижда, че " нещата за Байдън ще бъдат много тежки " през идната година, когато Камарата на представителите ще бъде следена от републиканците.

 

Депутатите от ПГ на Камарата се готвят да проверяват изтеглянето на Байдън от войната в Афганистан през 2021 година, абсурда с преносимия компютър на сина му Хънтър Байдън, работата на министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас във връзка с южната граница, ръководството на Министерството на правораздаването от основния прокурор Мерик Гарланд и работата на доктор Антъни Фаучи по време на пандемията.

 

" Без повече разноски и доста мъчителни и скъпи следствия ", съобщи Шърли пред " Вашингтон Екзаминър ". " Ще забележим по какъв начин синът му дава показания ", добави за Хънтър Байдън ръководителят и изпълнителен шеф на републиканската консултантска компания Shirley and McVicker Public Affairs.

 

Стратезите демократи, като Санди Мейзъл, са скептични, че Джо Байдън ще направи пробив във връзка с законодателната си стратегия, в това число оповестения приоритет за имиграционна промяна, поради разделения Конгрес и идните избори през 2024 година Но републиканският пълководец Сезар Конда твърди, че президентът към момента може да реализира политическа смяна посредством изпълнителни дейности.

" Джо Байдън ще се придържа към демократичната си стратегия през 2023 година ", съобщи някогашният шеф на щаба на сенатор Марко Рубио и партньор-основател на Navigators Global.

 

Мейзъл, гостуващ учител по политика в Колъби Колидж и бивш претендент, също по този начин уточни способността на водача на болшинството в Сената Чък Шумър да утвърди " поредност " от претенденти на Байдън за федерални съдии.

 

" Въпреки това, защото огромна част от това, което беше включено в двата пакета за възобновяване, едвам в този момент се ползва, мисля, че той ще търси и ще получи самопризнание през идващите две години за огромна част от това, което в действителност направи през последните две години ", сподели той.

 

В допълнение към миналогодишния Американски избавителен проект на стойност 1,9 трилиона $ старши съветникът на Демократичната застъпническа организация Център за американски напредък Колин Сийбъргър се съгласи, че практическите аспекти на двупартийния закон за инфраструктурата от 2021 година на стойност 550 милиарда $, в допълнение към тазгодишния Закон за чиповете и науката на стойност 280 милиарда $ и Закона за понижаване на инфлацията на стойност 430 милиарда $ сигурно ще са в интерес на Байдън.

 

" Това ще бъде главен фокус на администрацията през 2023 година, както и да остане фокусирана върху намаляването на разноските за потребителите ", сподели той за ограниченията. " В Закона за понижаване на инфлацията ще има разпореждания, като да вземем за пример ограничение на цената на инсулина до 35 $ за възрастните хора, което ще влезе в действие през идната година, и основаване на оптимални суми за разноски за медикаменти по лекарско наставление в програмата " Медикеър ". "

 

Подкрепата на Съединени американски щати за Украйна е един от проблемите, с които Конгресът е подготвен да се сблъска през идната година, като съгласно стратега на демократите Саймън Розенберг отговорът на Байдън на нашествието на съветския президент Владимир Путин включва " най-голямото предизвикателство пред президента през 2023 година "

 

" От позиция на посланията, мисля, че ще видите доста акценти върху укрепването на демокрацията тук в Съединени американски щати и в чужбина ", сподели той. " А също и за това, че демократите ще преминат в офанзива по икономическите въпроси и няма да бъдат в отбранителна позиция. "

 

За Розенберг, създател на мозъчните тръстове New Democrat Network и New Policy Institute, връзките на Байдън с евентуалния ръководител на Камарата на представителите Кевин Маккарти и Върховния съд остават открит въпрос. Върховният съд, да вземем за пример, се чака да прегледа конституционността на рамката на Байдън за опрощаване на студентски заеми през февруари.

 

Но запитване №1 на стратега на демократите Стефан Ханкин е дали 80-годишният Байдън ще се състезава на изборите през 2024 година, което зависи от това дали ще получи благословията на фамилията си по време на тези празници.

 

Същевременно, в случай че републиканците изберат губернатора на Флорида Рон ДеСантис за собствен претендент за президент през 2024 година, Ханкин би предпочел различен претендент на демократите.

 

" Ако това е, да вземем за пример, ДеСантис, той е просто по-млад, бял мъж, който се кандидатира против Байдън. Мисля, че това не е толкоз добре за Байдън ", сподели той. " Ако в конкуренцията са двама души, които са били президенти и които са почти на една и съща възраст, мисля, че това е доста добър мач за Байдън. "

 

Източник: БГНЕС

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР