Биофилният дизайн - или интегрирането на природни елементи в архитектурата,

...
Биофилният дизайн - или интегрирането на природни елементи в архитектурата,
Коментари Харесай

Нов хотел в Мелбърн ще предлага най-високата вертикална градина в света

Биофилният дизайн - или консолидираното на естествени детайли в архитектурата, не е нова идея, само че практиката става все по-популярна в огромни планове.

От буйната гора на сингапурското летище Changi през отвесната гора в Нанкин, Китай, която се бори със замърсяването на въздуха, до чисто новата жилищна кула на Денвър, която ще включва каскадни растения, воден обект и туристическа пътека във фасадата, биофилните дизайни стават все по-смели и впечатляващи.

Днес към тях се обръщат и първокласните хотели и курорти, показва T+L.

Най-пресният образец е новият хотел на Four Seasons, който ще се обитава в най-високия "зеленостъргач " в света - австралийския STH BNK By Beulah.
View this post on Instagram
A post shared by STH BNK (@sth_bnk)

Имотът от висок клас ще разполага с 210 стаи и ще предлага панорамна панорама към силуета на Мелбърн, плажната линия и Кралските ботанически градини. Гостите ще бъдат посрещнати в лобито Sky на 63-ия етаж, като хотелът ще предлага още необятен ресторант и бар на покрива, спа и уелнес уреди и голям брой пространства за събития.

„ Този ​​проект ще сложи нов стандарт за разкош в Мелбърн, предлагайки на гостите изключителното преживяване на Four Seasons, сложено в среда, която ще бъде несравнима на този пазар “, споделя Барт Карнахан, президент на Four Seasons за световно бизнес развиване и ръководство на портфолио.
View this post on Instagram
A post shared by BEULAH (@beulah_international)

Гостите на хотела, който ще бъде вторият Four Seasons в Австралия (другият е Four Seasons Hotel Sydney), ще имат достъп до впечатляващ набор от услуги и улеснения, които ще включват център за грижи за деца, зона за здраве и уелнес, художествена изложба, публични зелени площи, небесна градина на покрива, публика с 3000 места, магазини и доста други.

Имотът е умислен като "вертикален мини-мегаполис " и ще включва две кули и най-високата отвесна градина в света, разпростряла се на големите над 5.4 км в небето. Създаден от UNStudio и Cox Architecture, привличащият погледа дизайн е умислен като „ „ зелен гръбнак “ от отвесно свързани в мрежа платформи, тераси и веранди, съгласно уеб страницата на UNStudio.

Очаква се строителството на постройката с повърхност от 253 485 квадратни метра да стартира по-късно тази година и да отнеме още към пет за довеждане докрай. Но към този момент можем да кажем, че престоят в Four Seasons Hotel Melbourne ще си коства чакането.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР