Биодобавката в горивата, която се произвежда от земеделска продукция, използвана

...
Биодобавката в горивата, която се произвежда от земеделска продукция, използвана
Коментари Харесай

Спират една от биодобавките за горива

Биодобавката в горивата, която се създава от земеделска продукция, употребена за храна, се стопира. Това планува план за разпоредба за каузи в превоза на силата от възобновими източници. Този тип добавка би трябвало да престане да се употребява до края на 2030 година

Успоредно с това се усилва делът на биодобавката от първични материали вид “А ", планува наредбата. Това са плява, кочани от царевица, водорасли, скотски тор, гроздови джибри и винена наслойка, орехови черупки, шушулки, кочани, биомаса в индустриални боклуци, които не може да бъдат употребявани в производството на храни. През 2025 година делът на тези биогорива би трябвало да е 1% от употребяваните в превоза, а през 2030-а - 3,5 на 100, написа " 24 часа ". 

Изискването, което е по европейски правилник, ще докара до повишаване на горивата, само че то няма да е повече от 5-6 ст. на литър.

Биогоривата, които се създават от рапица и други храни, както и от използвано олио, се смятат за направени от първични материали вид “Б ". Те също могат да бъдат добавяни към бензина и дизела, само че няма да се признават за възобновима сила след 2030 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР