Биляна Гавазова вече не е сред лицата на bTV. За

...
Биляна Гавазова вече не е сред лицата на bTV. За
Коментари Харесай

Биляна Гавазова напусна bTV заради политиката

Биляна Гавазова към този момент не е измежду лицата на bTV. За сметка на това обаче, някогашната водеща очевидно е намерила надалеч по-доходоносна работа и ще влиза в политиката, за която към този момент даже имала и оферти.

Такива упорити клюки се въртят все по-често из общественото пространство за Гавазова, само че най-малко към този момент тя нито е удостоверила, нито е отрекла смяната си в професионален проект. Може би тъй като сега си урежда нещата и не желае да избързва с хвалбите.

Наскоро Биляна Гавазова е била модератор на конференция, на която се е обсъждало по какъв начин да се разграничават потребните от нездравословните храни. Била е поканена и от Италианското посолство в България, а на събитието се е видяла с много хора с въздействие в европейската политика по храните.

Именно поради скорошните си изяви в профила си в обществените мрежи Гавазова дръпна такова слово, което по-скоро наподобява на политическа тирада, като разгласи, че родното сирене и кашкавал ни напълно скоро може да бъдат оповестени за нездравословни в цяла Европа, и че държавното управление ни – което и да е то, би трябвало да вземе отношение по тематиката и да ги отбрани, написа "Уикенд ".

"В края на годината в Европейската комисия следва необятен спор с опция да бъде взето и дефинитивно решение – всички страни в общността да маркират храните и напитките с един и същи етикет. В Европа се борят две съществени схеми – тази на „ светофара” и „ батерията”. От думите на доцент доктор Захари Велчев стана ясно, че при избора на NutriScore или цветната скица (светофара – б.а.) българското сирене и кашкавал могат да светнат в алено като ВРЕДНИ храни. Доста смущаващо, нали? Българската страна също има право на мнение, даже е целесъобразно, само че към този момент настройките са да запазим НЕУТРАЛИТЕТ. Дали? И в чия изгода би било това? Възникват доста въпроси, които занапред ще бъдат обсъждани. Защото без държавно управление може и да изкараме известно време, само че без храна и вода... надали... ", написа Гавазова в профила си.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР