Биляна Дудова завършва сезона под №1 в световната ранглиста в

...
Биляна Дудова завършва сезона под №1 в световната ранглиста в
Коментари Харесай

Биляна Дудова завършва сезона под №1 в световната ранглиста

Биляна Дудова приключва сезона под №1 в международната класация в категория до 59 кг и ще бъде премирана с 10 000 $ от Международната федерация (UWW). През този година тя завоюва за четвърти път европейската купа и за първи път покори международния връх, предава БНР.

Дудова е единствената българка, която попадна в топ 3 на международната класация по битка и влезе в премиалните. Тя оглави класирането със 76 точки, следвана от индийката Сарита Мор (41 т.) и монголката Шоовдор Баатарджав (39 т.), трети на мондиала в Осло през октомври.

Точкуването е на база класирането и ранкинга на всички огромни надпревари през годината. Общо Международната федерация ще раздаде 600 000 $ на 90 състезатели (по 30 и в трите стила), като сумата бе насъбрана и от предходната година, когато награди не бяха раздадени поради пандемията и анулирани надпревари. 

Бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова е пета в своята категория до 57 кг. Тя стана и трета на Евро 2021., а другата ни бронзова олимпийска медалистка Тайбе Юсеин пропусна част от сезона поради контузия и е 10-а в категория до 62 кг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР