Биляна Дудова стигна до схватка за бронзовото отличие на световното

...
Биляна Дудова стигна до схватка за бронзовото отличие на световното
Коментари Харесай

Биляна Дудова ще се бори за бронзов медал на световното първенство в Белград

Биляна Дудова стигна до битка за бронзовото отличие на международното състезание по битка в олимпийската категория до 62 кг за дами, откакто преодоля сполучливо две съпернички в репешажите. Тази вечер тя ще има опция да вземе реванш от актуалната вицешампионка Грейс Булен от Норвегия, като срещата и може да наблюдавате по Българска национална телевизия 3. Прякото предаване стартира в 19:00 ч.

Дудова стартира репешажите с безапелационна победа с 11:0 против Арюхан Джамабаева от Узбекистан, след което срещна опитната бразилка Лайш Нунеш. Южноамериканката избра защитна тактичност, не нападна нито един път българката и това докара до загубата й по аршин и с наказателна точка за бездейност в интерес на Дудова.

Тази вечер след 19:00 ч. Дудова ще се изправи против Булен за бронз и олимпийска квота. Двете се срещнаха за последно напролет, когато норвежката надделя българската националка на полуфиналите на европейското състезание в Загреб в трагична битка. Тя приключи 7:6 в интерес на Булен, която има две континентални трофеи.

Двете прекараха част от кариерите си на 59 кг, където Дудова доминираше дълго време. Булен бе в схемата на българката й при международната купа в Осло преди четири години, само че бе туширана още в първата битка от канадката Линда Мораис. Тя пък отстъпи на индийката Сарита Мор, която по-късно бе победена от Дудова на полуфиналите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР