BILLA България отбелязва шест години от старта на дългосрочната дарителска

...
BILLA България отбелязва шест години от старта на дългосрочната дарителска
Коментари Харесай

BILLA и нейните клиенти събраха близо 140 тона продукти за БЧК

BILLA България отбелязва шест години от старта на дълготрайната дарителска акция „ Купи и Дари “ за обществено уязвими лица, хора с увреждания и тежки здравословни проблеми, многодетни фамилии, самотни родители и възрастни в тежко материално положение, взаимно с Българския червен кръст.

Според отчет на организацията за интервала от 1 юли 2016 година до 30 юни 2022 година комерсиалната верига е събрала и дарила близо 140 тона продукти на обща стойност от 382 975 лева С тези средства са подкрепени 42 848 души, 17 319 самостоятелни бенефициенти и 25 529 души, настанени в 413 обществени институции.

Дарителската самодейност поддържа представители на уязвими групи, възрастни и деца в потребност. Трайни пакетирани хранителни артикули от магазинната мрежа доближават до тях с помощта на дарения от страна на клиентите на комерсиалната верига, допълнени от такива от страна на BILLA, за грижа за застраховане на най-необходимото.

„ Щастливи сме, че за поредна година акцията „ Купи и Дари “ демонстрира постоянни и устойчиви резултати, изключително в градовете София, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик, с което затвърждаваме позицията си на един от най-отдадените сътрудници на Българския червен кръст.

Благодарим на нашите клиенти и чиновници за проявените ангажираност и безрезервност, без които триумфът на самодейността нямаше да бъде вероятен. Екипът ни ще продължи да влага напъните си за развиването на плана, с цел да подсигури елементарен достъп до хранителни артикули и материали от първа нужда за всеки жител в страната “, показа Вигинтас Шапокас, изпълнителен шеф на BILLA България.

От старта си през 2016 година акцията „ Купи и Дари “ не стопира да усилва своя публичен резултат, като за миналата година уредниците регистрират събрано количество на хранителни артикули от над 23 тона на стойност 68 000 лева по отношение на 18 тона на стойност 40 000 лева през 2017 година

Съществено нарастване се вижда и в границите на първото полугодие за 2022 г, когато самодейността е ориентирана както към обществено слаби лица, по този начин и към украинските бежанци. Даренията единствено през актуалната година възлизат на повече от 18 тона за над 85 000 лева От тези количества, 10 тона са ориентирани към 2 162 жители на Украйна, пребиваващи в нашата страна.

Във всеки обект на веригата магазинната мрежа на BILLA в цялата страна е ситуирана брандирана количка за подаяние на хранителни артикули. Клиентите на комерсиалната верига могат да поддържат самодейността, като закупуват и подаряват артикули от първа нужда – брашно, варива, макаронени произведения, захар и захарни произведения, олио, зеленчукови и месни консерви.

Компанията поема ангажимент един път месечно да прибавя 10 кг брашно лична марка към събраните дарения във всеки собствен обект, а Българският Червен кръст разпределя количествата по отношение на потребностите на самостоятелните и институционални бенефициенти.

Кампанията „ Купи и Дари “, достигнала до близо 43 000 души в потребност, е част от дълготрайната тактика на BILLA за поддръжка на значими обществени начинания, в центъра на които е грижата за хората и обществото.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР