Били част от заговор за събиране на информация, предназначена да

...
Били част от заговор за събиране на информация, предназначена да
Коментари Харесай

Българите, обвинени в шпионаж от Великобритания, ще гният в ареста до април 2024 г.

Били част от скрит план за събиране на информация, предопределена да бъде директно или непряко потребна на врага за да навреди на сигурността и ползите на страната

Петимата българи, арестувани във Англия по странни обвинявания за шпионаж в интерес на Русия, ще останат в ареста до март 2024 година, когато би следвало да стартира делото против тях, оповестяват медии от Острова. За Орлин Русев, Иван Стоянов, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова и Ваня Габерова се твърди, че са били част от някаква си „ мрежа “, която, в интерес на Кремъл, е провеждала наблюдаване. В групата взел участие и шести човек – някой си Ян Марселак, както и още няколко незнайни.

За Марселак се твърди, че е австриец – някогашен основен действен шеф на компанията за разплащания Wirecard, който до неотдавна бе търсен в Германия по обвинявания за измами. Той обаче не е измежду задържаните във Англия.

Русев, на 45 година, Джамбазов, на 42 година Стоянов, на 31 година, Иванова, на 32 година, и Габерова, на 29 година, се явиха в съда " Олд Бейли " в централен Лондон посредством видеовръзка.

Съдия Джереми Бейкър остави и петимата в ареста до март и дефинира дата на правосъдния развой за 28 октомври идната година, Очаква се той да продължи четири месеца.

Всеки от обвинените е упрекнат в " скрит план за събиране на информация, предопределена да бъде директно или непряко потребна на врага за да навреди на сигурността и ползите на страната ".

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР