Билетите за първия мач на Аржентина след спечелената световна титла

...
Билетите за първия мач на Аржентина след спечелената световна титла
Коментари Харесай

Над 1,5 милиона души искат да гледат на стадиона мач на Аржентина

Билетите за първия мач на Аржентина след извоюваната международна купа от дълго време са разпродадени, а повече от милион и половина души са създали спомагателни поръчки и се надяват на щастливо стичане на събитията, с цел да влязат на стадиона.

“Албиселесте ” приема Панама в другарски мач 23 март на стадион “Ел Монументал ” и без значение че е контрола против непретенциозен противник, ползата бие всички върхове.

Агенция Ройтерс отбелязва този факт на фона на високите цени за другарски мач със непретенциозен противник и растящата инфлация в страната.

Наскоро обновеният стадион на “Ривър Плейт ” е с потенциал от 83 хиляди седащи места, като цените варират от 12 хиляди до 49 хиляди аржентински песос (между 59 и 241 долара).

Те от дълго време са разпродадени, а описът с чакащи наброява 1,550 милиона души, разгласи президентът на Аржентинската футболна асоциация (АФА) Клаудио Тапия.

Той заяви още нещо удивително - във федерацията са получени 131 хиляди поръчки за журналистически акредитации.

Бихме се радвали, в случай че можем да осъществим всички поръчки за акредитации, само че единствено за медиите ще ни трябват два стадиона “Ел Монументал ”, а “Ривър Плейт ” има единствено един. Лудостта за Аржентина е тотална и невиждана, написа президентът на централата в Туитър профила си.

Няма данни какъв брой хора са поискали да си купят билети за втората другарска среща на Аржентина през март. Тя е на 28 март против тима на остров Кюрасао и ще се играе на стадион " Сантяго дел Естеро ", потенциалът е на който е едвам 30 000 места.

В тима на Панама в този исторически мач имат шанса да играят и двама футболисти от българското състезание. Това са бранителят на “Левски ” Хосе Кордоба и крилото на втородивизионния “Етър ” Мартин Моран.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР