Билетите от 50 до 400 лева в Народния театър за

...
Билетите от 50 до 400 лева в Народния театър за
Коментари Харесай

Мутафчиев: Все още министър на културата е Минеков, затова я няма държавата

Билетите от 50 до 400 лв. в Народния спектакъл за спектакъла с присъединяване на звездата Джон Малкович станаха мотив за необятен публичен спор.

" Това не е цена, която е образувана, с цел да унижи и отблъсне фена. Тази цена е образувана поради организацията на самото събитие. За да пристигна в България, при все, че не идва единствено Джон Малкович, най-вероятно се заплащат авторски права на режисьора и продуцента, цената набъбва. Трябва да спят някъде тези хора, заплащат се самолети. В България нямаме фондация, няма Министерство на културата, няма страна, която да подкрепи подобен вид събития на международни персони, с цел да гледа българинът международно изкуство ", сподели ръководителят на Съюза на артистите в България в Христо Мутафчиев в " България заран " по Bulgaria On Air.

" Все още министър на културата е Минеков, по тази причина я няма страната. Трябва да е човек, който милее за изкуството. Лили Иванова, когато прави своите концерти, билетът ѝ стига до 300 лв., тъй като страната не я подкрепя, тя се самофинансира. Същото е с представлението на Джон Малкович. Не всички билети са от 400 лева, стартират от 50 ", сподели още артистът.  

Мутафчиев означи, че стандартът на живот дефинира опциите, които може да си разреши човек. И даде следния образец: За Мадона и AC/DC никой не сподели: Висока ми е цената на билета. Единици се крият като мишки във Фейсбук и приказват нелепости, те не са болшинството от публиката.

Той е на мнение, че Джон Малкович може да се откаже да пристигна още веднъж у нас, в случай че разбере за развихрилата се полемика към билетите за спектакъла с негово присъединяване.

" За една от датите към този момент няма билети. Хем е бедност в мисленето на хората, които разясняват тази тематика, хем билетите за съответната дата към този момент са свършили. Реалната цена за билет за спектакъл у нас сега към този момент би трябвало да бъде 60-70-100 лв. ", акцентира Мутафчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР