Бил Клинтън през 2011 г. осъзнал, че е само въпрос

...
Бил Клинтън през 2011 г. осъзнал, че е само въпрос
Коментари Харесай

Бил Клинтън напомни за смразяваща дискусия с Путин в Давос през 2011 г.

Бил Клинтън през 2011 година осъзнал, че е " единствено въпрос на време " Владимир Путин да предприеме стъпки във връзка с Украйна след смразяваща полемика с съветския президент в Давос, Швейцария, предава “Файненшъл Таймс “.

По време на тази среща Путин е отхвърлил съглашението, контрактувано с посредничеството на Съединени американски щати от неговия предходник Борис Елцин, за ценене на територията на Украйна в подмяна на това Киев да се откаже от нуклеарния си боеприпас от руската ера.

" През 2011 година - три години преди да завземе Крим - Владимир Путин ми сподели, че не е склонен със съглашението, което сключих с Борис Елцин ", напомни някогашният американски президент. " Той сподели...  " Не съм склонен с него. И аз не го поддържам. И не съм привързан с него. И от този ден нататък знаех, че това е единствено въпрос на време. "

Клинтън показа този спомен по време на взаимна изява със брачната половинка си Хилъри, някогашен държавен секретар и претендент за президент.

Семейство Клинтън приканиха Запада да ускори поддръжката си за Украйна и обявиха, че Киев би могъл да надделее, в случай че му бъдат предоставени подобаващи оръжия и муниции. Те предизвестиха, че в случай че Украйна не бъде подкрепена, това ще окуражи освен Путин, само че и китайския президент Си Дзинпин.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР