Бил изненадан от тази агресивна реакция Министърът на здравеопазването ме

...
Бил изненадан от тази агресивна реакция Министърът на здравеопазването ме
Коментари Харесай

Денков за „Пирогов“: Парламентът да приема закони, не да гледа кой директор на болница е сменен

Бил сюрпризиран от " тази нападателна реакция "
„ Министърът на опазването на здравето ме осведоми за одитния отчет още предходната седмица, беше явен, че има притеснителни изказвания. Беше въпрос на време и процедура да се вземе решение. Това е напълно в неговите пълномощия “. Това разяснява министър председателят Николай Денков във връзка промяната на шефа на Спешната болница „ Пирогов “.

„ Изненадан съм от тази нападателна реакция, тъй като работата на Народното събрание е да приема Бюджета и законите, в случай че главната му задача е да гледа кой шеф на болница е заменен, има проблем. Всеки би трябвало да си гледа дилемите, които подхождат на институцията. Има способи Народно събрание да се намеси в този развой - да извикат министъра и да го изслушат, само че не е това методът да блокираш Бюджета “, добави министър председателят.

Денков отхвърли да е давал дума на ГЕРБ да не сменя шефа на „ “

„ Както аз имам право да променям заместник- министрите, по този начин и той има права. Когато Хинков твърди, че има отчети, може да пристъпи към дейности. Не мога да го спра, тъй като ще излезе, че му влизам в работата. Ако стартира да се меся в Министерство на вътрешните работи, ще питате за какво се меся. Очаквам министъра да си отбрани позицията си пред хората и Народно събрание “, добави министър-председателят.

„ Крайно време е да се разберем кой какви пълномощия има ", изясни още той и добави, че в случай че се срещант позициите да се направи съглашение за ръководството. Не може да има рецензии за нещо, което не е подписано е необичайно, изясни още Денков. 

Той беше безапелационен, че е недопустимо бюджетът не може да става пленник, когато ставало дума за пълномощия на министър. 

По тематиката с дерогацията министър председателят сподели, че е право на Народно събрание да си играе с рисковете, само че по-късно ще си носят отговорността. 

Той разкри, че има интерес от разнообразни страни за покупката на „ Лукойл “„ Притеснява ме, че някой дейности ще са опит да се наруши работата на „ Лукойл “, с цел да му понижи цената. Не изключвам тази опция “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР