Бил Гейтс, който е обезпокоен от тежките страдания, предизвикани от

...
Бил Гейтс, който е обезпокоен от тежките страдания, предизвикани от
Коментари Харесай

Бил Гейтс дарява 20 милиарда долара на фондацията си

Бил Гейтс, който е смутен от " тежките премеждия ", провокирани от международни рецесии, в това число от пандемията от ковид, разгласи през днешния ден, че ще подари 20 милиарда $ на своята фондация, с цел да може тя да ги употребява за съответните потребности, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Дарението, комбинирано с 3,1-те милиарда $, дадени предишния месец от Уорън Бъфет, подвига капитала на " Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс " до към 70 милиарда $, правейки я една от най-големите, в случай че не и най-голямата в света. Съоснователят на " Майкрософт " изрази вяра други заможни и знатни особи също да дадат повече средства.

Фондацията на семейство Гейтс възнамерява да усили годишния си бюджет с 50 % по отношение на равнището преди пандемията до към 9 милиарда $ до 2026 година Тя се надява това да помогне да възстановяване на образованието, понижаване на бедността и реализиране световен прогрес към унищожаване на предотвратими болести, както и на тъждество сред половете - развой, който съгласно нея е в застой през последните години.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР