Бил е открит теч на масло в газова турбина, която

...
Бил е открит теч на масло в газова турбина, която
Коментари Харесай

Bloomberg: За да удари Европа, „Газпром“ спира напълно „Северен поток“ за неопределено време

Бил е открит теч на масло в газова турбина, която оказва помощ за изпомпване на газ във връзката. „ Газпром “ в този момент би трябвало да реши казуса, преди потоците да могат да се възобновят “, се споделя в изказване на съветската компания. Няма индикация какъв брой време може да отнеме.

 

„ По време на работата по газокомпресорния елемент (GPA № 24) на компресорна станция Портовая, осъществена взаимно с представители на Siemens, Газпром е разкрил теч на масло с смес на уплътнител през съединителите на клемните връзки на кабелните линии на датчиците за скоростта на ротора за ниско и приблизително налягане “, означават от „ Газпром “.

 

„ Писмо за откритите неизправности на блока Trent 60 (№ 24) и нуждата от отстраняването им беше изпратено до президента и основен изпълнителен шеф на Siemens Energy AG, Кристиан Брух. До премахване на забележките по работата на оборудването преносът на газ към газопровода „ Северен поток “ е изцяло спрян “, допълват от съветския холдинг.

 

„ Това е голям удар за Европа, която се бори да изпълни газохранилищата си преди зимата и която от седмици се пробва да отгатне идващите стъпки на Москва в енергийната война “, написа Bloomberg и добавя: „ Това бележи трагична ескалация на енергийната рецесия в Европа и идва тъкмо когато цените понижават. Ако прекъсването продължи, то излага на риск семейства, заводи и стопански системи, отслабвайки ръката на Европа, защото тя поддържа Украйна във войната против Русия “.

 

Новината идва единствено няколко часа откакто и откакто Москва заплаши да спре доставката на газ за страни, които приложат ограничаване на цените.

 

„ Северен поток-1 “ бе спрян за поддръжка на 31 август и трябваше да възобнови работа в ранните часове на утрешния ден.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР