Бикович е роден в Белград, но освен в Сърбия от

...
Бикович е роден в Белград, но освен в Сърбия от
Коментари Харесай

HBO се разделя с актьора Милош Бикович след критики, че подкрепя ...

Бикович е роден в Белград, само че с изключение на в Сърбия от години работи и в Русия. В България е известен с функциите си във филмите " Южен вятър " и " Хотел Белград ", както и в сериалите " Хотел Елеон " и " Гранд ". Филмовата му кариера в Русия започва с присъединяване в лентата " Слънчев удар " на Никита Михалков. През 2018 година президентът Владимир Путин връчи на Бикович диплом за принос към културата на страната, а през 2021 година артистът получи и съветско поданство.

 

Новината, че Милош Бикович ще вземе присъединяване в сериала на НВО, генерира редица отрицателни мнения. Мигновена реакция пристигна от украинското външно министерство, което попита НВО " не се ли тормози да работи с човек, който поддържа геноцида и нарушава интернационалното право ". Около седмица по-късно платформата заяви, че прекратява контракта си с Бикович и ще разпредели ролята му на различен артист.

Към момента Бикович нито е осъждал нахлуването на Русия в Украйна, нито обществено го е подкрепял. Той отхвърли обвиняванията и ги квалифицира като " целенасочена акция ". В профилите си в обществените мрежи артистът написа, че самият той е израснал по време на война, визирайки военните спорове в Югославия през 90-те години и " не би поискал на никого такова злощастие ".

 

Въпреки че приключи контракта на артиста, НВО ще му изплати обещания хонорар. Бикович означи, че ще го даде за щедрост.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР