Бихме могли да станем свидетели на различен резултат в София,

...
Бихме могли да станем свидетели на различен резултат в София,
Коментари Харесай

Социолози: Ваня Григорова събира голяма подкрепа сред Възраждане

Бихме могли да станем очевидци на друг резултат в София, разясниха пред бТВ социолозите Геновева Петрова от „ Алфа Рисърч “ и Добромир Живков от „ Маркет ЛИНКС “.

„ Около 2-та % разлика сред Ваня Григорова и Антон Хекимян са по-малко от 10 000 гласа поради ниската изборна интензивност, тъй че това не е брой гласове, който не сме виждали случай, който да не бъде преобърнат и преодолян. Трябва да изчакаме, не е незначителна дистанцията, която записваме в екзит пола “, разяснява Геновева Петрова.

„ Ако и паралелното броене не даде задоволително ясна картина, тогава към този момент само ЦИК ще каже “, добави Добромир Живков.

По думите на Петрова Ваня Григорова събира много огромна поддръжка и измежду последователите на „ Възраждане “ и частична поддръжка от симпатизанти на други партии.

„ След като към този момент имаме окончателните резултати от първия тур, ще можем да кажем в каква тъкмо политическа обстановка се намираме. Ако предварителните резултати, които имаме, се потвърдят, в действителност това ще бъде нова политическа обстановка, въз основа на която към този момент симпатизантите на други претенденти ще дефинират своите дейности за втория тур “, разяснява още Геновева Петрова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР