Бих заминал, казва 93-годишният Картър за вестник Ню Йорк таймс,

...
Бих заминал, казва 93-годишният Картър за вестник Ню Йорк таймс,
Коментари Харесай

До Къде Се Докарахме! Вижте Кой Скочи Да Спасява Света От Ядрена Война! Та Това Е Самият

" Бих отпътувал ", споделя 93-годишният Картър за вестник " Ню Йорк таймс ", запитан по време на изявление в ранчото му в Плейнс, Джорджия, дали е време за нова дипломатическа задача и дали той би извършил такава задача за президента Тръмп, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Картър, демократ, който беше президент от 1977 до 1981 година, прибавя, че е разговарял на тази тематика с президентския консултант за националната сигурност Макмастър, само че до момента получавал негативни отговори.

Описвайки севернокорейския водач Ким Чен-ун като непредвидим, Картър показва безпокойство, че в случай че той реши, че Тръмп ще работи против него, може да предприеме изпреварващо деяние.

" Смятам, че той към този момент разполага с съвременно нуклеарно оръжие, с което може да унищожи Корейския полуостров и Япония, и някои от нашите прилежащи територии в Тихия океан, даже елементи от континента ни ", показва Картър.

В средата на 90-те години на предишния век някогашният американски президент пътува до Пхенян макар възражения от президента Бил Клинтън и реализира договорка с Ким Ир-сен, дядото на настоящия севернокорейски водач, напомня Ройтерс.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР