Бих тренирал Наполи безплатно. Това е мечта за всички треньори,

...
Бих тренирал Наполи безплатно. Това е мечта за всички треньори,
Коментари Харесай

Фабио Канаваро: Бих тренирал Наполи безплатно

" Бих упражнявал Наполи гратис. Това е фантазия за всички треньори ", съобщи юношата на клуба и притежател на " Златната топка " за 2006 година Фабио Канаваро пред телевизия Sportitalia.

Бившият централен защитник и сегашен треньор, чийто път в огромния футбол стартира точно от Неапол, сега е в търсене на нова работа, откакто за последно беше ментор на Беневенто сред септември 2022 и февруари 2023 година.

В предишното Канаваро е бил отпред още на китайските Гуанджоу Евъргранд и Тянджин Куанджан, както и на националния тим на страната. Италианецът имаше и къс престой в Ал-Насър за няколко месеца в границите на сезон 2015/16.

Според мнозина обаче този му треньорски опит не е задоволителен, с цел да застане някогашният бранител отпред на Наполи, макар че самият той не е на същото мнение.

" Не мисля, че повода е неналичието на опит. Много хора не почитат опита, който натрупах в Китай, само че аз съм треньор и желая да работя. Върнах се в Италия преди две години и не преставам да се изучавам, тъй като треньорският поминък е това, с което желая да се занимавам ", разяснява състезателят, който изведе като капитан Италия до успех на Мондиал 2006 в Германия.

" Проблемът при Наполи тази година е, че има прекомерно доста промени и футболистите би трябвало да асимилират прекомерно разнообразни тактически хрумвания ", добави Фабио Канаваро.

В хода на своята кариера бранителят изигра общо 68 мача с екипа на Наполи в интервала 1992-1995 година, а по-късно италианецът защитаваше още цветовете на Парма, Интер и Ювентус в родината си, както и на испанския гранд Реал Мадрид и Шабаб Ал-Ахли от ОАЕ.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР