Бих подал оставка тогава, когато ми я поиска премиерът, който

...
Бих подал оставка тогава, когато ми я поиска премиерът, който
Коментари Харесай

Здравният министър: Бих подал оставка, когато ми я поиска премиерът

Бих подал оставка тогава, когато ми я изиска министър председателят, който ме е назначил и бъде гласувана от Народното събрание, който ме е излъчил като част от държавното управление. Не виждам съображение да депозирам оставка. Аз си правя работата. Това, което би трябвало да направя – съм го направил. няма по какъв начин да се счита, че съм укорим за нещо, което всеки на моето място би направил ”. Това съобщи здравният министър Христо Хинков, разяснявайки апелите за оставката му след освобождението на шефа на „ Пирогов ” доктор Валентин Димитров. 

 

Той изясни и какви са откритите нарушавания в най-големия незабавен център у нас. " Нарушенията са сериозни, тъй като има най-малко три разнообразни проблема за публични поръчки. Те са за към милион, в изключително огромни размери си, само че изобщо не са извършени. Всъщност, това не са поръчки, а заплащания за тези суми, които са без социална поръчка. Някои са без пряко възлагане. Това е тежко нарушение на Закона за публичните поръчки. Всеки началник знае, че това е едно от най-сериозните нарушавания в неговата работа ", безапелационен е Хинков. 

Здравният министър разяснява и проблема с дълга на " Пирогов ", който съгласно Министерство на здравеопазването е за 301 милиона лв.. Директорът на незабавния център Валентин Димитров акцентира, че тези отговорности са насъбрани в интервал от 10 години и той няма по какъв начин да е виновен за насъбран дълг по време, когато той не е бил отпред на лечебното заведение. 

" Имаме дълг, който би трябвало да се изплаща след две години. Всеки месец главницата е в размер на 250 хиляди лв.. Аз не разясня решенията на шефа за консолидирането на предходни заеми. Аз единствено споделям, че положението на " Пирогов " не е цветущо и не е на облага ", уточни министърът. 

Инфо: Нова телевизия

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР