Бих обобщил дейността на 48-ия парламент със следната фраза: може,

...
Бих обобщил дейността на 48-ия парламент със следната фраза: може,
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Започваме обединение между ПП и ДБ, но няма да спрем дотам

Бих обобщил активността на 48-ия парламент със следната фраза: " може, когато желае ". Определено считаме, че успяхме да накараме този парламент да вземе някои в действителност положителни решения за хората. Това разяснява в Даниел Лорер от " Продължаваме промяната ".

Като образци той уточни нарастването на лекарските заплати, минималната работна заплата и решението учебниците да станат безвъзмездни за всички възпитаници. На въпрос за какво не са съумели да излъчат постоянен кабинет, Лорер разяснява, че в Народно събрание не е имало устойчиво болшинство и че първата политическа мощ ГЕРБ не е съумяла да се оправи с тази задача.

" Хората желаят решения на техните проблеми. Именно по тази причина вършим обединяването сред Политическа партия и Демократична България, тъй като имаме вяра, че това е верният път да бъдем първа политическа мощ и да наложим решението на тези проблеми като приоритет на идващия парламент ".

На идващите избори ще стартираме обединяване сред Политическа партия и Демократична България, само че няма да спрем до такава степен, тъй като поотделно нищо няма да стане, към този момент го пробвахме в 48-ия парламент, разяснява Даниел Лорер.

" В 49-ия парламент с изключение на тези обединения, считаме да притеглим още, които споделят всичко, което вълнува хората - нашите градове да наподобяват европейски, приходите да са обективни ".

На въпрос допустимо ли е Българска социалистическа партия да бъдат измежду тези обединения, Лорер уточни, че двете партии са взели доста положителни решения по време на кабинета " Петков ", само че в 48-ия парламент социалистите са се включили към " хартиената коалиция ".

" Не затваряме вратата за никого, който е податлив да беседва с нас по значими тематики - както оръжието за Украйна, по този начин и по тематиката по какъв начин гласуваме, тъй като хартиената бюлетина е потвърден метод за доста нередности в изборния развой ".

Не е имало предложения към управлението на Съюз на демократичните сили за присъединение към обединението ПП-ДБ, съобщи Даниел Лорер. Коментира и че водят добър разговор с изключения от Българска социалистическа партия Явор Божанков.

" Не знам дали ще бъде маст от нашите листи, само че като възгледи, които той изповядва, са извънредно близки, тъй че ще беседваме, несъмнено ".

Лорер счита, че въпросът Nexo се експлоатира за политически цели, а прокуратурата гръмко разгласява избрания, които с времето стартират да наподобяват друго. Призова тематиката да не се политизира, до момента в който няма ясни доказателства какво се е случило.

Вижте целия диалог във видеото



Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР