Бих искал да кажа, че съм много впечатлен от занаятчиите

...
Бих искал да кажа, че съм много впечатлен от занаятчиите
Коментари Харесай

Веселин Юнаков: Впечатлен съм от занаятчиите в Истанбул

Бих желал да кажа, че съм доста впечатлен от занаятчиите в Истанбул, и че към момента съблюдават традициите си от преди 100-150 години. Това сподели в предаването " Куфарът на фокус " , на Радио " Фокус "   Веселин Юнаков, основател на сладкарница. " И това споделям с всеки, че когато излезеш от хотела, има ваксаджия, който може да ти почисти обувките, малко по-надолу в случай че се разходиш, виждаш човек, който пече кестени, различен пече царевица, трети продава гевреци със сусам преди малко изпечени. И в това има една магия и една доста хубава атмосфера придава, тъй като те връща в предишното. И всеки ден от нас има някаква малко или доста носталгия към 70-те към 80-те години ", описа Юнаков.

Турците по този начин, както наблюдават трендовете в модата, в архитектурата, в строителството, по този начин наблюдават трендовете и в кулинарията, добави той. По думите му, те ловко могат да съчетават обичайна ориенталска кухня с модерната кухня. И сега страната е една от най-хубавите дестинации за кулинария, за заведения за хранене и вкусна храна, а Истанбул е водеща дестинация.

" Смятам, че тя в околните години дори ще е настигнала и ще се отличава доста по-добре от Дубай. Както и в България, всичките топ готвачи мечтаят за Michelin звезда или най-малкото да бъдат сложени в гайда, който всяка година излиза като тухличка, една доста красива, хубава книга, сега има и онлайн. Първо би трябвало да бъдеш предложен от самия гайд, и по-късно към този момент да се бориш за звезда. Така, както нашите топ готвачи в последно време приказват единствено за Michelin звезди и всеки мечтае за това, по този начин и турците не са по-малко обратно, те също се стараят ужасно доста и имат голямото предпочитание да имат Michelin звезди. Те към този момент са се с една крачка пред нас, тъй като към този момент много заведения за хранене от Истанбул участват в гайда за рекомендация тук-там за хранене " добави Веселин Юнаков.

Той описа още, че постоянно потегля за Истанбул в 06.00 сутринта, с цел да може към 08.30 да бъде на границата. Човек е хубаво да съблюдава всичките ограничавания по пътя, тъй като има доста служители на реда, изключително преди Свиленград. Но е хубаво да заредите в Турция, тъй като е по-ниска цената на бензина. След като преминете българската граница ще би трябвало да платите една минимална такса за това, че колата ви минава през някакви препарати, с цел да може да обитава на турска територия. На границата ви проверявт документите, наложително би трябвало да имате Зелена карта. Преминавате турската граница, по-късно към този момент има две-три бензиностанции след границата, на които може да си купите електронна винетка, да прибавите 20 или 30 лв. във винетката, с цел да можете да преминавате елементарно по техните пътища.

На връщане, в случай че сте надвишили скоростта по автомагистралите, на границата ви ревизират номера на колата, откриват дали сте карали с висока скорост, и надлежно си плащате санкцията на място. Задължително би трябвало да се заплати с карта.

Ограничението 120 можете да превишите леко със 120, 125 до 130, само че да знаете, че оттова насам на всички места през всичките пътища има доста служители на реда и има доста камери. 

Ася Александрова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР