Бидейки първа политическа сила, ще дадем увереност на избирателите, че

...
Бидейки първа политическа сила, ще дадем увереност на избирателите, че
Коментари Харесай

Божидар Божанов: Със сигурност изборите ще бъдат по-честни с машините

" Бидейки първа политическа мощ, ще дадем убеденост на гласоподавателите, че ще има непоклатимост, че най-сетне ще има един огромен индивид, който да удържи стабилността на ръководството. Като бонус е, че този обект е антикорупционен, че ще държи и геополитическата ориентировка на страната ", заяви бившият министър на електронното ръководство Божидар Божанов в студиото на  " Денят ON AIR ".

Според него идната стъпка да избегнат фрагментираност и мъчно намиране на единодушие, е да основат един огромен индивид, който да има сигурно първото място, да убеди доста хора, че тази непоклатимост ще я има.

На въпроса по какъв начин ще създадат по този начин, че да убедят хората да гласоподават, Божанов отговори, че в акцията това им е работата – да убедят хората не просто да гласоподават за тях, а тъй като има смисъл дадат гласа си.

Той разяснява какво са създали за тези 7 месеца на ръководство: Стартирахме доста процеси. Вече се работи по мобилно приложение, с което да могат да се употребяват електронни услуги. Това ще отключи цялото електронно ръководство. Публикувахме всички заплащания на страната от 2006 година до момента. Това е както електронно ръководство, по този начин и бистрота и отворени данни. Нещата са свързани и с антикорупцията. Електронното ръководство в действителност е мощен антикорупционен детайл, постоянно оставя диря, постоянно може да бъде обществено и в действителност да се види кой защо е харчил пари.

Божанов показа пред Bulgaria ON AIR, че сигурно изборите ще бъдат по-честни с машините, тъй като редица проблеми на хартиеното гласоподаване се отстраняват. СИК следва да управлява да не се снимат бюлетините. Около машината има единствено заслон, от който се вижда, в случай че някой извади телефон. Другият проблем, който взема решение, са невалидните бюлетини.

" С машинното гласоподаване и в този момент го вършим дистанционно-електронно в неконтролирана среда, имаме първото изискване - електронната идентификация. Това ще е сигурният метод, че този, който се показва за някого, е точно той с мобилния си телефон, удостоверявайки, че не е някого другиго ", уточни Божанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР