Библията ни казва, че в последните времена Израел ще бъде

...
Библията ни казва, че в последните времена Израел ще бъде
Коментари Харесай

Израел ще бъде нападнат от Русия и Иран: Какво предрича Библията

Библията ни споделя, че в последните времена Израел ще бъде разпилян и още веднъж събран. Това се е случило и в действителност е било знакът, който е задвижил пророческия часовник.

По петите на Холокоста кой би си помислил, че този еврейски народ, който е изгубил шест милиона души от нацистите, ще се събере още веднъж в родината си, само че това се е случло напук на всичко. На 14 май 1948 година Израел става страна, а Съединените щати са първата нация, която признава това.

Но откакто Израел се събира още веднъж, Господ споделя, че ще бъде атакуван. По-конкретно в Езекиил 37 и 38 Библията приказва за повторното събиране на Израел, а по-късно приказва за огромна мощ от север, която го атакува. Тази мощ е наречена Магог.

Кой е Магог никой не може да каже с безспорна сигурност. Но доста откриватели на Библията и учители по пророчества считат, че това е модерна Русия . Ако извадите карта на Близкия изток и погледнете на север от Израел, ще откриете Русия. Защо Русия в миналото би желала да нахлуе в Израел? Е, има и друго нещо, което Библията споделя за Магог, в случай че тя в действителност е Русия, и то е, че един от нейните съдружници, които ще тръгнат с нея, е Персия .

Персия е античното име на актуален Иран. Така че Библията предсказва преди стотици години, че тази огромна мощ от север на Израел ще го нападне, откакто той се събере още веднъж, и един от съдружниците, които ще атакуван Израел дружно с Русия или Магог, който и да е той, ще бъде Иран - Персия.

Не един път през последните 2500 години Русия е сключвала боен съюз с Иран, само че в последно време те развиват специфична връзка. Русия подписа покупко-продажби за милиарди долари за продажба на ракети на Иран, а иранците помогнаха на руснаците, като им предоставиха безпилотни самолети, въоръжени безпилотни самолети, които да употребяват във войната в Украйна.

 

Това може да докара до спор, за който четем в Езекил 38. В Библията се споделя, че Магог ще пристигна срещу волята си; Библията разказва куки в челюстите ѝ, които я дърпат напред, съвсем сякаш Магог идва с принуда дружно със своя съдружник Персия (или Иран).

Няма безспорна сигурност, че това е сюжетът, който ще се разиграе, само че в случай че станете сутринта и прочетете това заглавие: " Русия нападна Израел ", закопчайте защитния си колан, тъй като виждате по какъв начин библейското знамение се извършва пред очите ви.

Какво би трябвало да вършат християните в светлината на всичко това? Две неща. Исус споделя: " Сега, когато тези неща стартират да се случват, погледни нагоре и вдигнете главите си, тъй като изкуплението ви наближава " (Лука 21:28 NKJV). Точно това би трябвало да вършим, очаквайки скорошното завръщане на Исус Христос. Но също по този начин Библията ни споделя да се молим за мира в Йерусалим (Псалм 122:6).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР