Би следвало тези пари да отиват за поддръжка на пътната

...
Би следвало тези пари да отиват за поддръжка на пътната
Коментари Харесай

Йордан Арабаджиев: Вдигат цените на тол системата, а все още караме по разбити пътища

Би следвало тези пари да отиват за поддръжка на пътната инфраструктура. Но ние тъкмо това и декларирахме ясно, че от първи юли влизат в действие нови цени на тол системата, а в това време не сме забелязали да има възстановяване на услугата, която се предлага. Тоест ние още веднъж караме по разрушени пътища, още веднъж има затворени пътища, които ни  принуждават да заобикаляме стотици километри, още веднъж има опашки по автомагистрали, по граници, а в това време страната усилва цените, което пък съгласно нас води и до увеличение на инфлацията.

Това сподели Йордан Арабаджиев, изпълнителен шеф на Съюза на интернационалните превозвачи, пред " Фокус " по отношение на новите цени на тол системата от първи юли насам.

Припомняме, че от СМП оповестиха обществено протестна подготвеност по-рано през днешния ден, в случай че не се върнат старите цени на тол-а и не се обърне внимание на проблемите в системата. 

" Проблемите в тол системата са от самото начало на нейното битие. Ние не еднократно сме уведомили способените органи за всички проблеми, които има. Ясно е, че тази тол система, макар анонсите, че е най-модерната, най-хубавата, се оказва, че има редица пропуски. Ние настояваме повече от две години да се направи одит на системата, с цел да се види какви са главните проблеми и да се решат от тези, които оперират с нея ", разяснява той.

Въпреки многократните опити за разговор с всеки министър към момента няма съответни дейности, споделя шефът, в това число и на вчерашната среща сред представители на Министерство на регионалното развитие и транспортния отрасъл, на която министърът не е участвал.

" Вчера още веднъж не чухме съответни предложение във връзка с работата на тол системата, във връзка с нашите оферти, свързани с новите цени на тол-системата ". Поради тази причина от СМП декларират и протестната си подготвеност, в случай че не се случат избрани дейности от страна на Министерство на регионалното развитие.

" Мога да отбележа единствено, че съгласно нас всеобщо се постановат санкции, които не кореспондират с действителността. За тази година да вземем за пример по данни на АПИ, има издадени 29 000 санкции, а за предходната има не повече от 5 000 - 6 000. Тоест има едно бързане тази система да генерира доходи от санкции, а не от това, което действително се употребява от превозвачи ", съобщи още Арабаджиев.

Велизара Ангелова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР