Би ли направил престъпление от любов? Ако да – през

...
Би ли направил престъпление от любов? Ако да – през
Коментари Харесай

Яна Маринова ни прави Диви и щастливи от любов - slava.bg

Би ли направил закононарушение от обич? Ако да – през какво си подготвен да преминеш, с цел да извървиш поетия път до дъно? С тези въпроси започва дълго чаканото българско заглавие „ Диви и щастливи “, което ще се завърти по родните кина от 29 ноември.

Срещаме се с Боряна (Яна Маринова), чиято тийнейджърска фантазия е да стане първенец по мотокрос. Попаднала в клопката на рутината обаче тя се е трансформирала в разведена жена, чието прехранване е да чисти къща на британски богаташи (глава на фамилията е Бен Крос – б.а.). Станала е и държанка на женен шушумига от Варна – Цветан (Явор Бахаров), чиито опити да се докопа до огромните пачки прозират (поне за зрителя) още в първия му „ покъртителен “ рев. Единственият лъч светлина за Боряна е другарството й с Мила (Луиза Григорова-Макариев). За подобен вид връзка четем единствено по книгите – двете са изцяло отдадени една на друга и биха се последвали даже когато едната направи въпросното закононарушение от обич.

„ Взети назаем “ 30 хиляди лв., похитен „ по случайност “ юноша и няколко безумни перуки по-късно двете се оказват съществена цел на инспектора с изострен като бръснач разум Донев (Александър Сано). Привличат даже вниманието на премиера, само че по какъв начин и за какво се случва това ще оставим на феновете сами да проследят.

Ето тук стартира същинската забава. Както се показва самата Луиза във кино лентата, двете приятелки съумяват да създадат органите на реда „ диви и щастливи “. А по пътя съумяват да сътворят и няколко чудеса – като да завоюват от раз протекцията на инцидентен камионджия и да избягат на полицията, шофирайки съвсем без никаква видимост из царевично поле. Това е една от най-впечатляващите каскади във кино лентата, като точно високоадреналинните подиуми са и измежду най-ценните негови достолепия.

Няма да е прекомерно да уточним, че сходни каскади не се вършат (досега) в българското кино, а за тях екипът на „ Диви и щастливи “ работи с професионален екип от родни и задгранични експерти. Прелитащ над Велико Търново хеликоптер, мощна детонация единствено на метри от наперената физиономия на контрольор Донев и гневна гонка из улиците на Варна – това са единствено част от фрагментите, които са способни да спрат дъха даже на човек, който няма афинитет към филми но „ Бързи и гневни “. Вдъхновението си в действителност филмът откри в „ Телма и Луиз “, като двете девойки се оправят забележително добре с осъществяването на проекта си да бъдат престъпнички „ по неразбирателство “

Ако търсите филм, който да отразява безпардонно действителността, огледайте се за друго заглавие. „ Диви и щастливи “, сходно на личните си героини, по всякакъв начин се пробва да избяга от примката на заобикалящото ни всекидневие. И резултатът е налице – от идващия петък в киноафиша ще влезе лента, която слага заниманието на фена над всичко. И поради триумфа на първата кинорожба на Яна Маринова - „ Привличане “, то допускаме, че резултатът тук също няма да закъснее.

Самата тя още веднъж продуцира кино лентата си, като този път неин „ брат по оръжие “ е Александър Сано. Със сюжета още веднъж се заема Борислав Захариев, а режисьор е Мартин Макариев. В прослойка пък влизат още Асен Блатечки, Койна Русева, Калин Врачански, рапърът Ицо Хазарта и Базил Айденбенц – шотландски артист, който е същинско изобретение за българския екран и старателно внася и личния си дял комизъм в заглавието. За да потвърди, че в „ Диви и щастливи “ има за всекиго по нещо, той съумява да насочи и стрелите на Купидон към едно от дамските сърца.

Източник: Monitor
Снимка: Крум Стоев
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР