Би било добре Изборният кодекс повече да не бъде променян

...
Би било добре Изборният кодекс повече да не бъде променян
Коментари Харесай

Крум Зарков: Изборите бяха много лошо организирани, а отговорност за това носят ЦИК и МС

Би било добре Изборният кодекс повече да не бъде променян безумно - това разяснява в " Денят стартира " на Българска национална телевизия някогашният длъжностен министър на правораздаването Крум Зарков.


" Измъчихме хората с непрекъснатите промени, а на тези избори се появи и казус - освен, че сме смесили два способа на гласоподаване, само че съумяха някак с дружни сили политическите сили и виновните институции да създадат по този начин, че едната неделя да се гласоподава по един метод, а другата - по различен ".

Според Зарков изборите са доста неприятно проведени, а отговорност за това носят ЦИК и Министерски съвет, които е трябвало да работят в синхрон
" Ако за ЦИК може да има бележки, то ролята на Министерски съвет в организацията на изборния развой беше съвсем никаква и следствията ги виждаме ".

Всеки народен представител носи глава на раменете си. Нито хартиеното, нито машинното гласоподаване са панацея, сподели Крум Зарков
" Плюсовете на машинното гласоподаване, които аз пазя, че те първо разрешават недействителни бюлетини. Второ, те позволяваха машинното броене на гласовете, тъй че да не виждаме задраскани протоколи, само че законът беше сакат. Вторият проблем е когато дава способа бях съчетани - по този начин се реализира резултат, в който минусите на всеки един тип гласоподаване изпъкват ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР