Би Би Си излъчи документалния филм Скритите деца на България.

...
Би Би Си излъчи документалния филм Скритите деца на България.
Коментари Харесай

Би Би Си пусна филма Скритите деца на България за социалните домове

Би Би Си излъчи документалния филм " Скритите деца на България ". Авторката Кейт Блюит се връща в България, с цел да наблюдава ориста на три деца от вкъщи в Могилино, чиято история описа преди 12 години. Тогава филмът на ББС предизвика промяна и замяната на домовете с по-малки центрове от фамилен вид.

Сега авторката Кейт Блюит се среща със същите деца в новите центрове. Изводът й е, че макар измененията, изискванията на изолираност и отношението към децата са същите. Преди дни по искане на три организации, едната българска, съдът на Европейския съюз образува дело против Европейската комисия, тъй като отхвърли да спре финансирането за създаване такива домове у нас. " По света и у нас " сподели предходната седмица стряскащите фрагменти и данни за ситуацията в центровете от фамилен вид.

От общественото министерство излязоха с позиция по проблема.

" Изложените в отчета на организацията обстоятелства и условия са тревожни и ще бъдат тествани, се споделя в позицията на министерството. Социалното ведомство не приема от единични случаи да се вършат генерализирани заключения за грижите за деца в България ".

 Би Би Си излъчва продължение на кино лентата за Могилино, МТСП излезе с позиция Би Би Си излъчва продължение на кино лентата за Могилино, МТСП излезе с позиция
Би Би Си разгласи, че ще излъчи документалния филм "Скритите деца на България ". Авторката Кейт Блюит се връща в България, с цел да наблюдава ориста на три д...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР