БГНЕС Заплахи, психически и физически тормоз в детска ясла в София.

...
БГНЕС
Заплахи, психически и физически тормоз в детска ясла в София.
Коментари Харесай

Отново учителка си позволи да посегне на деца в столична детска ясла

 БГНЕС Заплахи, душевен и физически тормоз в детска ясла в София. Разкрива ги аудиозапис, който е изработен от родители в 23-а ясла в квартал " Лозенец " още през лятото, само че е публикуван в този момент. Едната здравна сестра и детегледачката към този момент са отстранени от работа, а от дирекция " Здравеопазване " към Столичната община ще сезират прокуратурата по случая.

" Аз слушам и безусловно диференцирам гласа на госпожата, която беше виновна за групата на моето дете, слушам неговото име, слушам по какъв начин го навикват и то без някаква основателна причина, чува се удар, това ми беше напълно задоволително ", съобщи Александра Янкулова - майка.

Проблемите в 23-а ясла не са от през днешния ден, настояват родители и описват за практиката дребните деца да се затварят в обособена стая като наказване.

" Моята щерка взимаше плюшените си играчки и ги носеше в дрешника и ги затваряше и им споделяше да стоят там. Това беше един от признаците. Една майка ми описа, че детето ѝ е затворено там ", съобщи Стойка Стефанова.

" Чисто като родител съм възмутена, като админ също и ще подхваща дейности този материал да бъде проучен от способените органи ", съобщи Моника Чеуз от дирекция " Здравеопазване " към Столичната община.

Директорката на яслата е на този пост от август, все още на записите е била здравна сестра.

" Разбира се, че не е обикновено, не ги поддържам тези неща! ", съобщи Ценка Бойкова, шеф на 23-а независима детска ясла, предава Българска национална телевизия.

Какво е направено досега по случая, здравната сестра Гахова и детегледачаката Макавева, към този момент са отстранени от работа. Другата здравна сестра Динева е получила дисциплинарно наказване за една година. От дирекция " Здравеопазване " към Столичната община към този момент приготвят тъжба към прокуратурата.

Родителите упорстват и втората здравна сестра - да бъде отстранена от работа. Искат и непрекъснато видеонаблюдение във всички детски заведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР