БГНЕС Вечният защитник на Георги Марков с пореден анализ относно политическата

...
БГНЕС
Вечният защитник на Георги Марков с пореден анализ относно политическата
Коментари Харесай

Марков: Да турят Ревизоро Мая за премиер на Изчегъртената държава Руменистан

 БГНЕС Вечният бранител на Георги Марков с следващ разбор по отношение на политическата обстановка в България. Той си е кръстил обявата във фейсбук " Изчегъртената страна Руменистан ".

ИЗЧЕГЪРТЕНАТА ДЪРЖАВА РУМЕНИСТАН 

Приятели,

Десетите юбилейни парламентарни избори за нормално Народно заседание родиха гениалната фраза на 30-годишната ни клета народна власт: " Изчегъртване ". Сътвориха я победените партии от новия Отечествен фронт против ГЕРБ.

Нормално бе, при този разсъдък, да бъдат победени на изборите, и то с доста. Но да забележим изчегъртването подред: 

1. НАРОДНО СЪБРАНИЕ - българският парламент бе изчегъртан за рекордно време - 9 пленарни дни. Не можа да направи държавно управление и тръгнахме на избори до дупка, които предсказах и познах.

Това не се случва за първи път, само че е било в миналото, победените партии да са имали конституционно болшинство от 165 депутати и да не могат да сформират държавно управление! Дето вика Бойко - да бяха избрали това, което Радев го назначи.

А можеха да турят за министър председател и Ревизоро Мая, която съгласно Райчев, е най-хубавият парламентарист в 45-ото Народно заседание. Андрей даже видя НОВ ПАРЛАМЕНТАРЕН ДУХ И Народоосвободителна въстаническа армия ПАРЛАМЕНТАРНА АТМОСФЕРА, изключително в комисията на Ревизоро Мая. И е прав - ТАКОВА ОПРОСТАЧВАНЕ И ОСЕЛЯЧВАНЕ в парламентарния живот на България не е имало!

Върху българския парламентаризъм бе нанесен тежък удар. И естествено се повдига въпросът ставаме ли изобщо за парламентарна народна власт или да си караме де юре като парламентарна народна власт по Конституция, па да си бъдем, без Велико народно събрание и промени в главния закон, под президентско ръководство.

Между другото, демонстрираха в комисията на Мая и толкоз " интелигентни " и " харизматични " български бизнесмени-милионери, че Европа напряко е в шок.

Няма, драги сънародници, да пристигна " Фолксваген "! И чистачките му няма да дойдат в България, а в случай че са пристигнали, ще избягат... Ще отидат там, където е " Мерцедес ", " Ауди ", БМВ, " Опел ", " Сузуки ", " Сименс ", а в последно време и " Еърбъс ", т.е. в Унгария. Лош е Орбан, но 31 години предварителни избори не е имало.

2. ПРАВИТЕЛСТВО - парламентарното държавно управление бе изчегъртано и пристигна ред на президентско ръководство. То се обрисува да бъде дълго. Може в края на годината да се играе и страхотното театро служебно държавно управление на президента Радев с настоящ Отечествен фронт парламент, тъй като последите три месеца от своя мандат, Радев не може да разпуска Народното събрание. Това би трябвало добре да се знае. 

Интересно е по какъв начин ще се оправи с последствията от чумата. Уж нямаше чума, той дезертира от нея, не свика КСНС, не посети нито една болница, а в този момент се оказа, че хем нямало чума, хем последствията ще оправяме. 

Между другото, всички се изрекоха за кабинета на, та да се изкажа и аз за един от министрите. е положително попадение и в пъти по-добър от министър Христо Иванов на ГЕРБ. Даже през 2013 година беше пристигнал в Будапеща като началник на външната комисия на Народното събрание на погребението на Дюла Хорн - социалистическият министър председател, на който Орбан направи публично заравяне, тъй като като външен министър на 11 септември 1989 година, беше прерязал телената ограда с Австрия и падна първата тухла от Берлинската стена. Намерих го Янаки, пихме кафе, поговорихме си.

Кабинетът " Радев " беше избран от разградското прокурорче на градския на партията по време на Възродителния развой Наско Атанасов като " кабинет на националното обединяване ". Обединение посредством изчегъртване - такова нещо няма в Европа, но в Делиормана е имало по време на Възродителния развой, та Наско ги знае тия работи...

3. ИЗЧЕГЪРТАНИ ИЗБОРИ - " Няма да има платен избор! ", съобщи бомбастично Бойко Рашков. Ама то въпросът е, че, за жал, въобще няма да има избор. Защото, с цел да има, би трябвало да се съблюдава главното конституционно начало - член 10 от главния закон, а точно ТАЙНА НА ВОТА. При машинно гласоподаване обаче, загадка на вота няма и това го е споделил не Аврам Бакалина, а Конституционният съд на Германия. Имах достойнството да го посетя в публична делегация по времето на професор Юта Лимбах.

4. ИЗЧЕГЪРТАНИТЕ СЪДИЛИЩА - не бе се случвало нито в България, нито в Европа, съдии с тоги да заседават, да гледат наказателни каузи и по това време победените партии в Народното събрание да ги закриват, заедно с делата.

Мълчи Съюзът на съдиите, мълчат всички останали правозащитни организации на Сорос. Никой не пита какво мисли Върховният съд, а Лозан Панов си мълчи. Всъщност, господин Панов е огромен бранител на правата на съдиите - АМА НА ПОЛСКИТЕ СЪДИИ, не на българските! На протест го бяха пратили във Варшава да реве против болшинството поляци, които желаеха посредством успеха на господин Качински, да пенсионират остарялата коминустическа съдийска номенклатура. Така, че той пази пенсионирането на полските съдии, а нашите съдии кучета ги яли.

5. ПРОКУРАТУРАТА - такова изчегъртване на прокуратурата историята на България и Европа не познава! Изчегъртването върви по две линии. От една страна президентът размахал пестник желае оставката на основния прокурор. От втора страна, правната нула Христо Иванов от ДеБъ, желае да го вади от правосъдната власт, но не посредством Велико, а с нормално Народно заседание и процедура, стартирана не от 60, а от 27 депутати.

Младо юристче, адвокатче от Лондон пък предлага напряко да му редуцира мандата, но не с Велико, а с нормално Народно заседание, на 3 години. Току-виж му го съкратили и на три месеца...

Видях, че българската прокуратура, е отправила писмо до Европейската комисия, в което се жалва от случилото се. Уважаеми сътрудници, недейте писа до Брюксел, че са се хванали за главата към имунизациите. Закъсняха безпределно доста с имунизирането на европейските жители, каузи ще се водят за неизпълнени контракти, но дето в договорите, подписани от Европейска комисия, няма наказателни клаузи. 

Тече крепък скандал към еврокомисарката по опазване на здравето госпожа Кириакиду - милиони в сметка, самолетни билети, дали е правилно не знам, но всеки ден виждам този скандал по унгарската телевизия...

Ами да не приказваме, че сега, Германия не може да ни обръща внимание, защото госпожа Меркел е пред избори, тече необикновен скандал с корупция към маски по време на чума, и то в нейната партия, а богати германци, както написа " Дойче веле ", взимат самолета от Франкфурт, летят два пъти до Москва, с цел да се имунизират - два пъти отиване и връщане, два пъти " Спутник " и две закуски - 2000 евро. 

И Макрон не може да ви помогне, драги прокурори, че откакто 20 генерали от запаса му написаха обществено писмо, че не могат да търпят повече да падат християнски глави на учители, служители на реда и свещеници, пристигна послание и от бойци, подкрепено от 160 000 французи.

Затова, драги сътрудници прокурори, с цел да станете положителни и същински обвинители, просто спрете на обвинение. То така и така осъдитилни знакови присъди няма да има. Карайте с шпионите към този момент. Като изловите тези в България, помогнете на чешките си сътрудници, че в Карлови Вари има толкоз доста руснаци, че току-виж и там има евентуални шпиони.

6. ИЗЧЕГЪРТАНИТЕ КМЕТОВЕ - съгласно философията на " Шоуто на ", България би трябвало да остане единствено с кмета на Перник, кмета на Русе, тези на Разград и Троян, които са от Българска социалистическа партия и кмета на Кърджали, който е от Движение за права и свободи и тук-таме ще останат и кметове на някое и друго село, тъй като всички останали кметове в България, са от ГЕРБ. Кой ще ги замества? Еми, регионалните шефове на. Истински Руменистан! Защото, в случай че има предварителни кметски избори, старите кметове отново ще победят. 

7. ВЪНШНА ПОЛИТИКА - преди няколко дни в организация ПИК написах по градове, години, месеци и дни, какви суперлативи споделиха за премиера Борисов, Ангела Меркел, президентът Саркози, президентът Макрон, Силвио Берлускони, ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер, министър-председателите на Гърция, Австрия и Унгария.

300 000 души го прочетоха. Но зачегъртваме тези Бойкови триумфи и чакаме да прочетем какво ще кажат политиците и държавниците от тези страни за и неговото протеже - министър председателят.

След 9 септември комунистическото Отечествен фронт изчегърта елита на нацията. Една част от българския хайлайф беше избита, друга пратена по лагери, трета - като проф. Александър Джеров, който ми е другар, беше изселена. Маса студенти бяха изключени от университета, единствено тъй като са от буржоазни фамилии и не могат да показват служебна записка от комунистическото Отечествен фронт за благонадеждност. Една от изключените студентки, финален курс право, е и Елена Новкиришка - починалата ми майка.

Днес ще изчегъртваме 840 000 българи единствено, тъй като са дали своят вот и ГЕРБ победи на парламентарните избори. 

За тези 25 години другарство с премиера Борисов (юни 1996 - май 2021) в никакъв случай не съм споделил неприятна дума за него, единствено съм му помагал. Помогнах му и 2005 година, помогнах му и 2013 година, помогнах му и с гласа си за Истанбулската спогодба - да не вземат да го смъкват под камбанен звън, помогнах му и на евроизборите да не ги прави с ЦИК с изминал мандат, че ще вземе евровотът да бъде касиран. 

Затова си разрешавам да му дам един съвет: БОЙКО, ПРЕСКОЧИ ГИ ТЕЗИ ИЗБОРИ БЕ, ЧОВЕК! НЕ УЧАСТВАЙ В ТЯХ!

Ти имаш европейска купа по изборни победи - пет подред - повече от Меркел, повече от Орбан, повече от Рюте. Имаш 20 сполучливи години в държавния живот на България - три пъти министър председател, оставил три метра, три автомагистрали, спортни зали, църкви и какво ли не! Имаш 3605 дни ръководство на България, с което ставаш първенец за всички времена - стигна даже и Станко Тодоров.

Без това не искаш и да ставаш народен представител - 2005 година не стана, въпреки че беше определен от гражданската квота на Национална движение „Симеон Втори", не стана и в този момент. 

Затова - обади се на Манфред Вебер и му кажи: " Манфред, политическата обстановка в България е ексцентрична. Но в името на 2,5 млн. българи, които гласоподаваха на референдум за мажоритарни избори, аз не би трябвало да вземам участие в тези - да ги прескоча, с цел да може Народното събрание на Отечествен фронт, с 240 депутати и президентът Радев, да одобри мажоритарен изборен закон, тъй като споделиха, че другояче няма да одобряват, до момента в който мен ме има.

Ще направя този жест за гласоподавателите и като го одобряват мажоритарния, ще вземам участие в идващите ". Ще те разбере индивидът. В последна сметка на Балканите сме, всичко става.

Ехххх, да му се не види! Иванчо отново ми звъни.

Той доста се е политизирал и ми вика: " Бате, каква е тая полуда, дето я предлагаш на Бойко, бе? ". Скастрих го Иванчо: " Точно преди 30 години - на 10 юли, на величествен протест на площад " Демокрация " - още го имаше мавзолеят, разгласих това, което роди главата ми - гладна стачка на част от 39-те депутати на Съюз на демократичните сили (благодаря на госпожа Николова и госпожа Рибарова, които писмено описаха целия ход на това ексцентрично политическо събитие). Много тогава ми споделяха: “Каква е тая полуда, бе? Гладна стачка на народни представители, и то велики! ".

Да, но Иванчо не знае, че е бил дребен, за нас гласоподаваха 2 млн. гласоподаватели - колкото първите четири партии на тези избори. Така че в комунистически времена и малко полуда би трябвало! ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР