БГНЕС Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен

...
БГНЕС
Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен
Коментари Харесай

25 години затвор за жестокото убийство на 11-месечно бебе

 БГНЕС Върховният касационен съд остави в действие решение на Пловдивския апелативен съд, с което Светослав Йорданов е наказан за ликвидиране на 11-месечно бебе. Тъй като подсъдимият е признал виновността си и на първа инстанция делото е гледано по реда на кратко правосъдно разследване, наложеното му наказването " пожизнен затвор “ е сменено с отнемане от независимост от 25 години.

Апелативният съд е извършил отговорностите си и е ревизирал законосъобразността на извършената съкратена процедура при разглеждането на делото от Пазарджишкия областен съд, който фактически не е имал съображение да откаже провеждането на кратко разследване, се споделя в претекстовете на Върховния касационен съд.

Подсъдимият е приет за отговорен от Пазарджишкия областен съд за това, че на 23 ноември 2017 година в Пазарджик е умъртвил бебето на приятелката си, до момента в който тя била на работа. Доказано е, че в продължение на няколко дни подсъдимият неведнъж е удрял и хапал момченцето, когато майката го оставяла на грижите му и отивала да проституира.

На 23 ноември детето не спирало да плаче. За това С. Й. го дръпнал мощно за ръката, то паднало на пода и блъснало главата си в задния борд на спалнята, само че не млъкнало. Той още веднъж го дръпнал, при което то паднало и още веднъж блъснало главата си откъм гърба, само че не престанало да плаче. Затова той го блъснал пет-шест пъти с юмруци по главата, коремчето и цялото тяло.

То поплакало малко и заспало. Започнало да диша тежко и по тази причина подсъдимият звъннал по телефона на майката да се прибира. Закарали бебето в болница, само че то към този момент било мъртво. Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и е влезнало в действие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР