БГНЕС В италианската болница Оглио По 25 от 90-те лекари са

...
БГНЕС
В италианската болница Оглио По 25 от 90-те лекари са
Коментари Харесай

Италиански лекари: На края на силите сме, нямаме достатъчно персонал

 БГНЕС В италианската болница " Оглио По " 25 от 90-те лекари са инфектирани с новия ковид, което усилва натиска върху хубавичко система, която към този момент е претрупана от пандемията, осведоми БГНЕС.

“Петима от чиновниците на болничното заведение са инфектирани с ковид, " сподели шефът на болничното заведение Даниела Ферари.

Те и здравните експерти като тях съвсем несъмнено популяризират вируса, даже да не са го знаели преди да се нуждаят от лекуване или да отидат в изолираност, считат специалисти и лекарските профсъюзи. Ситуацията се изостря от обстоятелството, че преди месец не са имали задоволително маски и ръкавици.

“На края на силите си сме ", сподели лекарят Романо Паолучи, който се завърна от пенсиониране, с цел да оказва помощ в болница " Оглио По ", която е покрай Кремона, един от най-тежко засегнатите градове в Ломбардия.

" Нямаме задоволително запаси и изключително личен състав, тъй като, наред с други неща, личният състав се разболява. "

В Ломбардия, района с най-вече инфектирани и умряли от пандемията, минимум две лечебни заведения са се трансформирали в огнище на зараза. Медицинският личен състав се заразил от пациентите, и по този начин вирусът бил публикуван в техните общности преди въвеждането на строга карантина.

" Това е един от факторите, допринасящи за такова бързо разпространяване на вируса “, споделя Джузепе Ремузи, шеф на Института за фармакологични проучвания " Марио Негри “.

“Пациентите заразиха други пациенти и лекари, които по-късно излязоха и заразиха други ", сподели Ремузи.

В цялата страна 4268 здравни служащи или 0,4 % от общия брой, са били инфектирани с вируса до 20 март, сочат данни на Националния здравен институт.

По думите на Гуидо Маринони, началник на асоциация на общопрактикуващите лекари в Бергамо, с изключение на в лечебните заведения, ситуацията била доста по-лоша в пенсионните домове, където са инфектирани 1464 здравни служащи.

Ръководителят на държавния спешен щаб за битка с пандемията от ковид съобщи, че Италия се нуждае от 90 милиона маски на месец и “активира всички вероятни канали ", с цел да ги получи.

Управителят на област Ломбардия Атилио Фонтана съобщи в четвъртък, че е подписал съглашение с Йордания за четири милиона маски.

В няколко лечебни заведения и здравни центрове в Милано, обществени и частни, чиновници и синдикати също се оплакват от несъответстващи ограничения за отбрана на личния състав.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР