БГНЕСТурските институции и официални лица категорично да се въздържат от

...
БГНЕСТурските институции и официални лица категорично да се въздържат от
Коментари Харесай

Външно привика турския посланик

БГНЕСТурските институции и публични лица изрично да се въздържат от пропагандни дейности и политически послания, имащи отношение към изборния развой в България – това е изискал непрекъснатият секретар на Министерството на външните работи Иван Кондов от посланика на южната ни съседка Айлин Секизкьок на среща във Външно.

" На турската страна бе привлечено вниманието за случаи на ангажиране на публични лица, турски политически водачи, изселнически организации и медии с предизборна пропаганда и апели в Република Турция за гласоподаване в интерес на политическа партия у нас “, пишат от Министерство на външните работи.

Българската страна изрази очакване турските институции и публични лица изрично да се въздържат от пропагандни дейности и политически послания, имащи отношение към изборния развой в България, по време на идния втори тур на изборите за президент и вицепрезидент на България на 21 ноември 2021 година

По-рано през днешния ден вътрешният министър Бойко Рашков непосредствено съобщи, че Турция се меси в българските избори.

Ден по-рано на брифинг на Движение за права и свободи, водачът на партията Мустафа Карадайъ не разгласи кой претендент ще поддържат, само че сподели, че " гласоподавателят на Движение за права и свободи е доста умен “ и ще избере президентът, който се приближава най-вече до профила, обрисуван от партията. Малко по-късно се появи информация в обществените мрежи, че в страницата на Движение за права и свободи Истанбул има апели за поддръжка на един от двамата претенденти за президенти, които се явяват на балотаж в неделя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР