БГНЕС Целият административен хаос е от едни опашки, едно чакане, унижението

...
БГНЕС
Целият административен хаос е от едни опашки, едно чакане, унижението
Коментари Харесай

Представител на ВМА пререди десетки лични лекари, чакащи за ваксини

 БГНЕС Целият административен безпорядък е от едни опашки, едно очакване, унижението мина във физическа разпра в РЗИ. Конфликтът пристигна от представител на ВМА, който пререди 3-часова опашка, хора без вода и без тоалетна. Това съобщи в предаването " Денят стартира " доктор Георги Миндов, ръководител на Сдружението на софийските общопрактикуващи лекари.

По думите му няма спор сред персоналните лекари и лечебните заведения, а има неравнопоставеност при приемане на имунизациите.

" Вече би трябвало да се бием за ваксини. С какво нашите пациенти са по-лоши от тези на ВМА? Няма график и организация. Трябва всеки да получава по реда на идване. Ние сме " зелени коридори ", при нас могат да се имунизират всички. Няма телефон, даже не знаем какви ваксини има. Много от сътрудниците имат неизпълнени поръчки от януари месец. Поставили сме казуса пред РЗИ-София ", добави доктор Георги Миндов.

Според него би трябвало да има разделение сред персоналните лекари и огромните имунизационни центрове.

" Искаме да има ред. " Информационно обслужване " изготвя програмен продукт, с който ще става електронно записване, само че не е ясно по кое време това ще стане факт. 400 лечебни заведения чакат за втора доза и не могат да отсрочват ", добави доктор Георги Миндов.

Той означи, че там, където е осъществена имунизацията, би трябвало да бъде публикуван документът, като е безвъзмезден, а един персонален доктор може да откаже издаването му единствено по механически аргументи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР