БГНЕС Специализираният отряд за борба с тероризма е особена структура, която

...
БГНЕС
Специализираният отряд за борба с тероризма е особена структура, която
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Обикновеният бъларин e все по-незащитен, ресурсите се насочват към ВИП персоните

 БГНЕС Специализираният отряд за битка с тероризма е особена конструкция, която през последните години е недофинансирана, а с измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи този проблем ще се задълбочи. Антитерористичната подготовка е обвързвана с запаси, с цел да дава отговор съответно на настоящата конюнктура “. Това акцентира пред БНР проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност. Според него това е значима тематика, която не е намерила място в мотивите на президента, с цел да наложи несъгласие върху измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи.

Според проф. Радулов все по-малко запас отива за застраховане на гражданската сигурност: 

" Обикновеният жител става все по-незащитен. Ресурсите се насочват от ден на ден към ВИП персоните “. 

Проф. Радулов акцентира, че нищо няма да се промени от организационна позиция като потребление на жандармерията и на профилирания отряд.  

" НСО има своето място в системата за защита, само че би трябвало да е дребна стегната работа “. 

По думите на специалиста фотосите, за които се твърди, че са от спалнята на премиера, са направени от прочут на Бойко Борисов човек и че в тази ситуация не са забъркани чиновници на НСО. По мотив разпространяването на аудиозаписите, за които се твърди, че са с министър-председателя, проф. Радулов съобщи, че трябва да се разбере дали става въпрос за нелегално подслушване, или са използвани СРС-та. Той е безапелационен, че такава експертиза прокуратурата може да направи за една седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР