БГНЕС Решенията в дружествата, управлявани от фамилия Баневи, са се взимали

...
БГНЕС
Решенията в дружествата, управлявани от фамилия Баневи, са се взимали
Коментари Харесай

Майката на Банев: Снаха ми и синът ми са дисциплинирани хора

БГНЕС Решенията в сдруженията, ръководени от фамилия Баневи, са се взимали от бордове на шефове и в никакъв случай еднолично. Това съобщи в студиото на " Тази заран " по bTV майката на Николай Банев – Мария Банева.

" Аз не мога да си обясня какво значи тази група – това е едно доста съществено обвиняване изключително към мен, индивидът, който 34 години е работил в региона на културата. През годините имах присъединяване в две сдружения. Със брачна половинка ми живяхме дълги години в Хасково, там имаше една компания, която към този момент не работи – там бях член на управлението. Винаги се вземаха решенията групово. Никъде не може да се откри документ, където аз да съм изтеглила сама средства или да съм налагала някакво мнение ", сподели Банева.

Банев готви две каузи в Страсбург поради провалени покупко-продажби и понесени загуби

Майката на Николай Банев уточни, че присъединяване ѝ във компаниите на семейството може да се дефинира като официално. Тя добави, че е била в управлението на Топлоелектрическа централа – Казанлък, само че не приема обвиняванията на прокуратурата, че фамилията е " обезкостило " сдружението.

Мария Банева отхвърли изказванието, че има 1 милиарда лева в швейцарска банка. " На едно от делата Евгения сподели, че ще ни арестуват за неща, за които ние не знаем. Ако един лев има, да не приказваме за милиард, дано страната на часа да ги вземе ", сподели майката на предприемача.

Вчера Николай Банев съобщи в съда, " моят престой в ареста ще коства скъпо, тъй като приготвям две каузи в Страсбург ", а съдията му направи забележка за смеха му в залата. Майката на предприемача съобщи, че през вчерашния ден са се видели, само че не са говорили. Според нея синът ѝ е показал подигравка, тъй като не приема обвиняванията.

" Това е лека подигравка, естествено е той да не приема обвиняванията, тъй като ние, към момента чакаме да бъдат потвърдени тези обвинявания посредством обстоятелства и документи. Вече на две каузи отивам, а аз към момента не съм чула един документ, който пази тезата на прокуратурата ", сподели Мария Банева.

Майката на Николай Банев съобщи, че се вижда със сина си при каузи и свижданията. Тя добави, че му е носила в ареста единствено неща, които са разрешени от закона, само че не и натурални сокове. В килията на предприемача беше открит мобилен телефон, прикрит в кутия от естествен сок.

" Дали тази история е действителна не мога да кажа, представете си, че е подхвърлен, това е нещо, което не може да се изясни. Снаха ми и синът ми са дисциплинирани хора, колкото и да се настояват всевъзможен тип приказки. Ние умуваме и не знаем кое е истина и кое е неистина ", сподели Мария Банева и уточни, че Евгения и Николай не са възнамерявали бягат при залавянето им във Франция.

" Полимери " не работи, тъй като има справедливи аргументи, свързани с това, че нямаше първични материали, това, че " Лукойл " спря поддаването на химикалите, това, че НЕК дължи пари на предприятието. Няма да приказвам в детайлности, тъй като не ги знам ", сподели майката на Николай Банов и добави, че няма нито едно дружество, ръководено от сина ѝ, което сега да се развива сполучливо.

Мария Банева уточни, че е в доста положителни връзки със снаха си Евгения, която съгласно нея е доста образована. " Аз желая тя да стане евродепутат, тъй като карцерът не е повода тя да не може да се кандидатира, тя има качества. Вече има хора, които образуваха инициативния комитет, само че мисля, че е рано ", сподели майката на Николай Банев и добави, че фамилията в финансирало политически акции.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР