БГНЕС Премиерът Бойко Борисов ще участва в консултативно заседание на Европейския

...
БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов ще участва в консултативно заседание на Европейския
Коментари Харесай

Борисов обсъжда с колегите си от Европейския съвет мерките срещу коронавируса

 БГНЕС Премиерът Бойко Борисов ще взе участие в консултативно съвещание на Европейския съвет във връзка със болестта COVID-19. Заседанието стартира през днешния ден в 18 часа българско време и ще се организира по видео връзка и е продължение на предходното, което се организира на 10 март.

Държавните и държавни ще обсъдят предлагането на Европейска комисия за ограничение на пътуванията от трети страни. Целта на мярката е да се ограничи до абсолютния най-малко влизането на жители на трети страни в Европейски Съюз, като мярката следва да се приложи от всички страни членки на Европейски Съюз.

По време на съвещанието ще бъдат разисквани и рестрикциите върху износа на здравно съоръжение, изключително що се отнася до ограничавания върху износа за други страни членки. Европейските водачи ще обсъдят и отпущането на спомагателни средства за проучвания и ваксина.

Очакват се да се обиден и въпросите на икономическото влияние, както и въпросът за жители на Европейски Съюз, които са блокирани в трети страни.

Европейска комисия направи къс преглед на признатите ограничения досега.

Очаква се след диалога министър председателят Бойко Борисов да даде брифинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР