БГНЕС Опит за извършване на фиктивна вътреобщностна доставка на над 20

...
БГНЕС
Опит за извършване на фиктивна вътреобщностна доставка на над 20
Коментари Харесай

Фискален контрол предотврати ДДС измама с над 20 тона месо

 БГНЕС Опит за осъществяване на фиктивна вътреобщностна доставка на над 20 тона месо предотвратиха от Главна дирекция " Фискален надзор “ към Национална агенция за приходите, със съдействието на Междуведомствения координационен център за противопоставяне на контрабандата и надзор на придвижването на рискови артикули и товари.

Проверката е стартирала на 25 октомври, когато товарен автомобил се е явил за прекосяване на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата. Водачът на транспортното средство е заявил пред приходните инспектори, че транспортира 32 палета с пилешко и свинско месо от българско комерсиално сдружение, като стоката е предопределена за компания в Гърция.

Служителите на фискалния пункт са направили физически оглед на камиона, както и на документите, съпровождащи стоката. В товарния отсек са открити голям брой бутилки с минерална вода, като пред тях е имало единствено 2 реда кашони, съдържащи пилешко месо. При вътреобщностната доставка на компанията не се начислява Данък добавена стойност за стоката. Реално обаче не е осъществена доставка на посоченото количество месо и по този метод се укриват доходи и Данък добавена стойност от продажбата му в България.

Незабавно е известен Координационния център в ГДБОП, откъдето е обезпечено наличие на полицейски чиновници от Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи - Петрич. Образувано е досъдебно произвеждане по член 316 по отношение на член 308 от Наказателен кодекс. Стоката и транспортното средство са конфискувани като материални доказателства. Национална агенция за приходите прави проверка на сдружението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР