БГНЕС Мнoгo хoрa ги e cтрaх дa нe ce зaрaзят, нo

...
БГНЕС
Мнoгo хoрa ги e cтрaх дa нe ce зaрaзят, нo
Коментари Харесай

Д-р Ненков: Ако ти си мърльото Андрешко, не обвинявай Борисов или Мутафчийски!

 БГНЕС Мнoгo хoрa ги e cтрaх дa нe ce зaрaзят, нo кoлкo ги e cтрaх дa нe зaрaзят близкитe cи? Aкo ти cи мърльoтo Aндрeшкo, тo нe oбвинявaй пocлe Бoйкo Бoриcoв и гeн. Мутaфчийcки. Тaкa някогашният здрaвeн миниcтър доктор Мирocлaв Нeнкoв cкacтри нeдиcциплинирaнитe грaждaни в интeрвю зa Българска национална телевизия.

" Да го кажем просто - доста ни се е допило с нашите другари тъкмо по Великден, тъй като сме доста вярващи християни и би трябвало да го отбележим. Ние сме здрави, какво ни е на нас. Казваме, че отиваме при децата да ги забележим, или че отиваме при мама в Ямбол, която е на 86 години. Целуваме я и лепваме едно малко вирусче в нослето на мама. Което може да направи по този начин, че в ямболската болница, където няма задоволително медици, мама да няма кой да я излекува. И тогава ние ще намерим една разтревожена кореспондентка от някоя телевизия, да изяснява какъв брой гнусна е тая страна, дето не се е погрижила за рома, дето е починал. Ето това е въпросът с пътуването. Всичко друго, което гледаме по малкия екран с една кака с хубава кола на морето по време на зараза, са селски истории, дребнави, на елементарни хора.

Вероятно Джамбазки е прав за махалите. Не се знае какъв брой роми се изсулиха от София под претекста, че гледат възрастни родители и заболели деца.

Много хора ги е боязън да не се заразят, а какъв брой ги е боязън да не заразят околните си? Всъщност това е въпросът - боязън ги е да не се заразят или да не заразят околните си? Ако човек има в главата си друго, с изключение на две ракии, ще види, че тези ограничения тежат, само че не може без тях. На мен персонално ми тежат. Аз обичам да се шматкам по улиците, да се виждам с хора, в този момент обаче не го върша. Защо? Ген. Мутафчийски сподели: стойте си у дома, ще има Великден, ще има още 25 Великдена. Сега, като го пропуснем, какво ще стане? Ако се случи нещо с твоите близки, недей да обвиняваш страната. Защото ти си мърльо, мислиш се за доста интелигентен и доста огромна работа. Ситуацията е изключителна. Извънредна! Това е все едно да има земетресение. Този Великден ще го честваме у дома. Какво от това? Да не е последният? По-важно е да сме здрави и да можем да се съберем със фамилията си и на другия Великден. Гледам репортажите от църквите. Хората бяха един до различен. Крайно вярващи, само че нямаше нито една жена с покрита глава. Такъв е православният модел, за информация на вярващите.

Господ най-тежко санкционира нелепостта. Само че тази нелепост ще би трябвало да я лекуваме ние в болничното заведение. Какво съм отговорен, че някой мърльо желае да се напие на тифирича? Какво са отговорни моите сътрудници? " Ако ти си мърльото Андрешко, то не обвинявай след това Борисов и Мутафчийски ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР