БГНЕС Депутатите одобриха предложението на БСП, с което се иска от

...
БГНЕС
Депутатите одобриха предложението на БСП, с което се иска от
Коментари Харесай

Парламентът ще изслуша Гешев най-рано през септември

 БГНЕС Депутатите утвърдиха предлагането на Българска социалистическа партия, с което се желае от основния прокурор Иван Гешев да изготви и внесе в Народното събрание отчет за активността на прокуратурата по използването на закона в интервала януари-август 2020 година

В поддръжка на проекторешението, импортирано от социалистите, гласоподаваха 179 депутати, единствено един беше срещу, без въздържали се.

Фактът, че докладът би трябвало да обгръща подобен интервал значи, че постъпването му в Народното събрание може да се чака най-рано през септември. Тогава евентуално и основният прокурор ще го показа пред депутатите, предава " Сега ".

От ГЕРБ не възразиха на предлагането на социалистите, а даже приканиха останалите парламентарни групи да го поддържат. Само настояха от проекта на решението да отпадне фразата, че Народното събрание " разпорежда на " основния прокурор да изготви въпросния отчет. " Народното събрание не може да разпорежда на самостоятелната правосъдна власт и на който и да е неин представител правенето на отчети ", разгласи депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов, като се базира на конституцията на страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР