БГНЕС Ще се отзова на покана на следващия главен прокурор!“. Това

...
БГНЕС
Ще се отзова на покана на следващия главен прокурор!“. Това
Коментари Харесай

Рашков отхвърли поканата на Гешев

 БГНЕС " Ще се отзова на покана на идващия основен прокурор! “. Това отговори на въпрос на bTV вътрешният министър , запитан дали ще одобри поканата за работна среща, която  му насочи този четвъртък.

Рашков съобщи още, че инспекцията за подслушването продължава макар саботажа на прокуратурата.

Предложението за работна среща от страна на основния прокурор пристигна на фона на извънредно обтегнати връзки сред институциите. В момента е в ход акция на прокуратурата в Министерство на вътрешните работи, като върховен служител на реда към този момент е с обвиняване за трафик на антики и пране на пари, до момента в който в това време служебното държавно управление упрекна Прокуратура на Република България в опит да се меси в изпълнителната власт, в това число посредством приучване на шефовете на служби.

Вчера основният прокурор организира срещи с новоназначения ръководител на Държавна организация " Национална сигурност “ Пламен Тончев и началника на ГДБОП Калин Стоянов.

Минути по-рано пред публицисти представителят на Министерския съвет Антон Кутев уточни, че Тончев е бил привикан на разпит в деня след назначението си и упрекна прокуратурата в интервенция в изпълнителната власт.

Междувременно пред Съдебната палата се организира митинг с искане за поставката на основния прокурор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР