БГНЕС Напълно възможно е човек да се зарази едновременно и с

...
БГНЕС
Напълно възможно е човек да се зарази едновременно и с
Коментари Харесай

Доц. Спасков: През септември ще се появи друг проблем

 БГНЕС " Напълно допустимо е човек да се болести по едно и също време и с ковид, и с грип ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България "   доцент доктор Спас Спасков. По думите му двете болести се разграничават мъчно.

Той разяснява и по-големия брой на починали с вируса през последната седмица. " Предполагам, че от Министерство на здравеопазването ще изяснят причината за нарастването на смъртността. Важно е да се знае дали става въпрос за струпване на утежняване на положението при разнообразни пациенти или приказваме за наклонност на база на общия брой заболели ", разясни Спасков. Според него броя на пациентите в интензивни отделения е индикатор за положението на здравната система. Засега тя се справяла. 

" Има доста уплашени хора и в лечебните заведения се одобряват пациенти, които не са в тежко положение. Поради тази причина нараства броя на приетите в болница ", изясни доцентът. 

Спасков счита, че през септември броят на инфектираните ще намалее.  " Тогава обаче ще се появи различен проблем - ще се смеси ковид с други грипни болести ",  сподели още експертът. 

Той разясни, че колкото е по-голямо е количеството на микроба, толкоз по-голяма е вероятността да се заразим и да изкараме тежко ковид. Затова Спасков още веднъж прикани хората да съблюдават отдалеченост и да носят маски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР