БГНЕС > Архивна снимкаА от другата седмица направо ще искат готов

...
БГНЕС
> Архивна снимкаА от другата седмица направо ще искат готов
Коментари Харесай

Гърция сложи филтър на Кулата, ние какво чакаме? Гастарбайтерите вече прекосяват страната ни

 БГНЕС > Архивна фотография

А от другата седмица напряко ще желаят подготвен резултат от тест. Гърция за 2019 година е имала над 33 милиона туристи, а приходите от тях са били 18,2 милиарда евро - 25% от националния приход на страната. В България ситуацията е следното - за 2019 година е спечелила към 3,7 милиарда лв. по данни на Българска народна банка, или към 4% от Брутният вътрешен продукт.

Гръцкият мащаб е различен, демонстрират го числата. Макар че тази година поради ковид предвиждат 70% по-слаб сезон. И все пак гърците не потеглиха през пръсти, единствено и единствено да посрещат повече туристи. Нищо сходно - щом при сърбите броят на инфектираните стартира да се подвига, стопираха достъпът им до Бяло море. За българите и румънците към момента няма възбрана, да забележим какъв брой ще издържи и това състояние. Защото у нас инфектираните удариха 330 в петък - плащаме си сметката за баловете, мачовете, нощните заведения и нощните питейни заведения.

Да напомним - и гърците споделят мотото, че лятото година храни, само че не непременно. Защото в случай че при започване на сезона крайбрежието пламне със инфектирани туристи, след това това съществено ще удари освен по стопанската система им, само че и по здравната им система поради огромната заплаха от разнасянето на COVID-19.

А какво вършим ние, с цел да се опазим? По автомагистрала " Тракия " към този момент потеглиха чужденци, които отиват към Черно море, да прибавим и гастарбайтерите от Западна Европа, които се прибират в Турция за ваканцията. И през август ще са още повече. Да прибавим и хилядите румънци, които прекосяват България на път за Халкидики. Нямаме обаче адресите на всички тези хора, нито знаем какви бели ще създадат, в случай че са инфектирани.

От Австрия към този момент пристигна обезпокоителен сигнал - вкараха България в листата на рисковите страни, не предлагат техни жители да идват тук, а на връщане ще са 14 дни под карантина. И за Финландия не сме мечтани посетители. От два дни.

Какво чакаме ние?

Всеки минаващ отсам директно или приближаващ на отмора може да прави каквото си желае и никой няма да го пита какъв е, що е, здрав ли е, инфектиран ли е. Няма ли и България да следи по-стриктно кой от коя страна идва и с каква степен на заплаха е обстановката там.

Хубаво приложихме непознатия опит при започване на пандемията. Нека и в този момент да сложим хигиеничен филтър по границите, с цел да понижим заплахите и бъдещите вреди. Гърците са го измислили. А ние просто би трябвало да използван техния опит, написа " 24 часа ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР