БГНЕС Амбицията е до началото на ноември да имаме тестове за

...
БГНЕС
Амбицията е до началото на ноември да имаме тестове за
Коментари Харесай

От МОН съобщиха кога ще има тестове за учениците

 БГНЕС " Амбицията е до началото на ноември да имаме проби за учениците. Имаме една седмица, с цел да създадем съответната организация и подготовка, тъй че при съществуване на проби да можем да върнем учениците от 1-ви до 4-ти клас в присъствено образование ". Това съобщи заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова.

Здравното министерство е отговорно за оповестяването на публичната поръчка и за доставката на тестванията през РЗИ, сподели тя: " Тестването на учениците е добра и настояща европейска процедура, имам вяра, че учителите и родителите дружно могат да основат нужната организация за връщането на децата в учебно заведение ". Заместник-министър Гайдарова акцентира, че единствено с въвеждането на Covid проби може да се обезпечи безвредна среда в учебните заведения. " До няколко часа ще имаме финалните резултати от допитване до всички шефове на учебни заведения за готовността им да възстановят присъственото образование при новите условия ", заяви Гайдарова пред БНР.

Мария Гайдарова беше безапелационна, че става дума за неинвазивни антигенни проби, които Министерството на здравеопазването би трябвало да обезпечи, които да се употребяват без присъединяване на здравно лица. МОН приготвя осведомителна акция за съответните антигенни проби, които ще се употребяват. " Два пъти седмично ще се вършат първия час тези проби. Родителите няма да чакат на входа, децата нито ще бъдат на студено, нито ще чакат на опашки - тестванията ще се вършат в класната стая ". Почти 5 пъти има нарастване на броя на карантинирани възпитаници в страната от началото на образователната година. В София 1,4% възпитаници и 2,83% от учителите са под карантина към днешна дата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР