BgGPT e специално обучен за спецификите на българския език, което

...
BgGPT e специално обучен за спецификите на българския език, което
Коментари Харесай

BgGPT: Институтът INSAIT представи първия отворен изкуствен интел...

BgGPT e особено подготвен за спецификите на българския език, което ще разреши основаването на приложения и решения в интерес на българското обучение, бизнес, опазване на здравето, обществена администрация и други.

 

Премиерът акад. Николай Денков бе посетител на събитието. " Ние безусловно се намираме на спортната пътека, на която какво ще бъде бъдещето на една нация, на една страна, ще зависи от това какъв брой бързо ще успее да усвои тези технологии и да ги употребява по най-хубавия вероятен метод. Огромно преимущество е да имаш лична технология, която да се развива съгласно задачи, които са значими за нашата страна ", уточни той, съобщи пресцентъра на Министерския съвет. 

За разлика от други сходни платформи (ChatGPT, Bard, Bing и други), BgGPT не е корпоративна благосъстоятелност и ще може да бъде свободно употребен от българските обществени и частни организации. Стратегическо предимство за националната сигурност на България е и че данните за основаване на модела не се споделят с непознати корпорации, а остават в страната и българските организации.

BgGPT ще бъде изцяло наличен на 3 март на адрес Междувременно потребителите ще могат да се записват за приемане на прелиминарен достъп, като той ще бъде даван предпочитано на научни, просветителни, обществени и бизнес организации още от през днешния ден.

 

В представянето от 14:00 часа в постройката на института участваха още министърът на образованието Галин Цоков, проф. Мартин Вечев, теоретичен шеф на INSAIT и инж. Борислав Петров, изпълнителен шеф на изследователския институт. Официални посетители ще бъдат проф. Георги Вълчев, ректор на Софийския университет “Св. Климент Охридски ” и Ролф От, шарже д`афер на Kонфедерация Швейцария в София.

Последователните старания на INSAIT са ориентирани към развиване и поддържане на мрежа от учени в региона на точните науки и ангажиране със обществени планове, които спомагат за развиването на младите гении на България и за задържането им в страната ни. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР