bgdnes.bgВеликобритания може да бъде изправена пред дълго отлагане на Брекзита,

...
bgdnes.bgВеликобритания може да бъде изправена пред дълго отлагане на Брекзита,
Коментари Харесай

Мей: Без сделка Брекзитът може да бъде отложен за много по-дълго

bgdnes.bg

Англия може да бъде изправена пред дълго отсрочване на Брекзита, в случай че депутатите не съумеят да договорят път напред през идващите дни, съобщи министър председателят Тереза Мей, откакто депутатите поддържаха отменяне на Брекзит без договорка при всички условия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ако през идващите дни Камарата на общините откри метод да поддържа договорка, това ще даде опция на държавното управление да изиска малко, лимитирано във времето техническо отсрочване на член 50 (от Лисабонския договор). Такова малко техническо отсрочване обаче ще може да се разиска единствено в случай че имаме налице договорка ", сподели Мей пред Народното събрание.

" Камарата би трябвало да осъзнае и одобри, че в случай че не пожелае да поддържа съглашение в идните дни - откакто не желае да поддържа овакантяване без договорка на 29 март - това ще подсказва, че ще е нужно доста по-дълго отсрочване на член 50 ", сподели тя.

По-голямо отсрочване ще значи, че Англия без подозрение ще би трябвало да взе участие в изборите за Европейски парламент през май, добави министър-председателката.

Мей ще предложи на следващия ден на депутатите да гласоподават до 20 март предложение за привикване на нов избор по съглашението за развода, което контракти с Европейски Съюз, заяви през днешния ден държавното управление, представено от Франс прес.

Постигнатото през ноември предходната година съглашение към този момент беше отхвърлено два пъти от английските депутати. Ако този път бъде утвърдено, Мей ще изиска от европейските ръководители къса пролонгация на Брекзит - до 30 юни. Ако договорката обаче бъде още веднъж отхвърлена, отлагането ще бъде след 30 юни и Англия ще би трябвало да взе участие в европейските избори, се споделя в предлагането на Мей.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР