Бг мюзик фестивал разпредели кой къде е, Славин с награда

...
Бг мюзик фестивал разпредели кой къде е, Славин с награда
Коментари Харесай

Кралица 2018 е Тита, Диона загрява за 2019

Бг мюзик фестивал разпредели кой къде е, Славин с премия за рок, Стивън Ачикор – за поп

Борис Ангелов
Сандански

Дива съм и млада, свежа лимонада, пее Тита, а 2000 младежи обезумяват в ритъма на настоящия й шлагер Късай. Няма и диря от наивното момиче, тук съм да ги късам и да им взема парите, звучи още от сцената, до момента в който хубавицата мята руса грива и екстеншъни, танцува на 15-сантиметровите си токове като игли повече от час без да стопира и да се задъха. Тита е безспорната кралица на 2018 година бг музиката тази година, както предходната беше Гери Никол. Новата наподобява по-добре, пее по-добре, танцува по-добре, а признанието за детронацията на предшественичката й е фактът, че е огромната поканена звезда на БГ мюзик фестивал.

Макар да се организира едвам за втора година, той към този момент очевидно си е извоювал правото да отсъжда кой къде се намира в шоуиндустрията у нас. Освен посредством поканата за основния рецитал на сцената на летния спектакъл в Сандански, която се схваща като короноване, то се схваща и от разпределението на наградите.

Тази година, вместо една или две огромни награди, изпълнителите са разграничени по стилове, което е много по-справедливо. Така Славин, който завоюва и Х-фактор, и Като две капки по Нова и групата му Джулиан’с Лафтър или Смехът на Джулиан, печелят категорията рок с парчето Smile или Усмихни се.
В попмузиката като най-хубав е оценен симпатягата Стивън Ачикор с Да обичам – ария, която с британски текст има капацитет за интернационален шлагер, поради сносно направения саунд.
Изгряващата звезда, която Бг мюзик фестивал излъчи обаче се назовава Диона. Хитът й Жестока, в която се пее: Луда и жестока, доста луда – блъскам като тока..., с изключение на настоящото съдржание по отношение на възходящите цени на ел.енергията крие упоритостта следващата година, в случай че продължава по този начин, червенокосата да детронира Гери – Никол и Тита от трона в арендби, хип-хопа или както там се дефинира това, което тези девойки вършат.

Важно е да се означи, че за разлика от двете досегашни кралици, борещи се за короната като Камелия и Глория или Глория и Ивана във фолка преди време, а бг хипхопът се явява новият еквивалент на онази музика, Диона не разчита на Криско да й остави някое свое парче и да я бута напред. Момичето се бори единствено.

По този мотив единствено загатваме, че дъщерята на Глория – Симона, се появи на БГ мюзик фестивал, подгряна от свое присъединяване в Шоуто на Слави. Това обаче не й оказа помощ, защото има още какво да учи за много неща от майка си и сътрудниците.

Домакинът – община Сандански, даде премия на Вик за Not Alone – Не сама, което звучи в действителност добре, и в случай че някой продуцент го вземе, дружно с надареното момиче, което има потребност единствено от театрална и имиджова шифовка, като нищо ще направи същинска звезда. Една от дребното нови, които пеят изумително добре.

Участниците също излъчиха собствен любимец – Innerglow с Rising Sun или Изгряващо слънце – доста готино парче, показано по забавен метод: четирите момчета си разменяха инструментите, тъй че всеки да има време и за свое соло пред микрофона. Те също обезверено се нуждаят от продуцент, който да ги направи експерти, а очевидно хрумвания не им липсват, а точно това е, което най-вече липсва ни мощно имитационната сега бг музика.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР