БФС може да получи до 17 милиона евро по програма

...
БФС може да получи до 17 милиона евро по програма
Коментари Харесай

Келепир: БФС прибира 17 млн. от УЕФА

БФС може да получи до 17 милиона евро по стратегия " Хеттрик " в интервала 2024-2028 година, заяви началник от УЕФА.

Грузинецът Нодар Алкахаци, шеф на стратегическото развиване на ФИФА, и Лука Никола от УЕФА – началник на Направление Национални федерации, са представителите на международните централи на Десетия конгрес на БФС.

Двамата сервираха приветствия към Борислав Михайлов, надлежно от името на Джани Инфантино – президент на ФИФА, и от страна на Александър Чеферин и Теодор Теодорисис – президент и общоприет секретар на УЕФА.

Лука Никола съобщи от трибуната на Конгреса, че УЕФА ще продължи да поддържа БФС в построяването на още инфраструктурни планове. Той съобщи, че след решение на Конгреса на УЕФА има значително нарастване на финансирането на всяка асоциация по програмата „ Хеттрик”.

В идващия четиригодишен интервал ще има завишаване на финансирането с 21 % повече в съпоставяне на интервала 2020 – 2024.

" Всяка национална асоциация може да чака до 17 милиона евро в границите на четирите години от 2024-а до 2028-а ", сподели Лука Никола и добави, че с паника се следят " непрекъснатите търкания във футболната общественост, които постоянно стигат до съд ".

" Надявам се, че ще има развой на помиряване в българския футбол. Защото тук има толкоз капацитет и доста момчета и девойки, които чакат шанса си да го осъществят ", съобщи Лука Никола.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР