Безстрашните самураи не са имали страх от нищо, а единствената

...
Безстрашните самураи не са имали страх от нищо, а единствената
Коментари Харесай

Самураите били унищожени от ... грима

Безстрашните самураи не са имали боязън от нищо, а единствената им вяра е била да умрат с чест в борба. Но техният край е бил съдбоносен от... грима, оповестява Актуално, базирайки се на Daily Mail.

Изследователи са разкрили, че децата на самураите са страдали от тежки отравяния от олово, а козметиката, употребена от майките им, е причина за тежките малформации в децата.

Натрупването на генетично осакатени деца в един миг е довело до неспособност за справяне с политическите рецесии, което от своя страна е довело до неустойчивост, а оттова да упадъка на тяхната феодална систама.

Тамиджи Накашима от японския University of Occupational and Environmental Health е изследвал кости на самураи и техните наследници, с цел да открие причина за упадъка на самурайската прослойка.

На база химични и ренгенови разбори той открива, че в костите на децата е насъбрано олово, неколкократно надвишаващо равнищата при възрастните дами и мъже.

„ Средната стойност на олово в тялото на децата до три години и по-малките е над 50 пъти по-висока от това при техните майки ”, споделя Накашима пред Der Spiegel. Причината е бялата багра, с която дамите покривали лицата си.
Според Световната здравна организация, оловото е причина за разнообразни заболявания, изключително мощно засягащи децата. Прекомерното струпване на олово в организма води до увреждане на нервната и репродуктивни системи, предизвиква високо кръвно налягане и анемия, и се натрупва в костите. Особено мощно визира развиването на мозъка на зародиша и дребните деца. Много високото наличие на олово предизвиква спазми, кома и гибел.

Екипът на доктор Накашима е изследвал скелети на деца, живели преди 400 години, по време на Едо интервала от японската история. Изследването демонстрира, че при децата под три години междинното струпване на олово е 1,241 микрограма на грам кост, което е 120 пъти над междинното обикновено равнище.

Също по този начин оловото в костите на дамите е доста по-високо в сравнение с при мъжете, а замърсяването на детския организъм ставал при кърмене.

Именно козметиката, която по това време е извънредно известна в Япония, е повода за тези високи стойности. Бялата багра върху лицата на дамите е била като запазена марка за дамите на самураите. На нисшата класа е било неразрешено да се гримират, а и козметиката е била скъпа и непостижима за бедните хора.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР